Agder Tunnelservice endrer navn til Terox AS.

Agder Tunnelservice i Flekkefjord har vært en av ti avdelinger i Agder Gruppen. Driften skal fortsette som før, men under nye eiere - med Kjell Vidar Hamre i spissen.
Agder Tunnelservice i Flekkefjord har vært en av ti avdelinger i Agder Gruppen. Driften skal fortsette som før, men under nye eiere - med Kjell Vidar Hamre i spissen.

Agder Tunnelservice selges

Publisert

Agder Gruppen selger sin produksjonsavdeling i Flekkefjord. De ansatte ikke vil bli berørt av den endrede eierstrukturen, heter det i pressemeldingen fra konsernet. 

Flekkefjord-avdelingen, Agder Tunnelservice, har vært en av ti avdelinger i Agder Gruppen-konsernet. Hensikten med salget er ifølge pressemeldingen fra konsernet å rendyrke Agder Gruppens fokus på salg- og utleiemarkedet. 

Agder Tunnelservice er et produksjonsselskap, med fokus på utvikling, ombygging og elektrifisering av anleggsmaskiner, hovedsakelig for tunneldrift. Avdelingen har rundt 80 ansatte. Driften skal fortsette som før, men under nye eiere – med Kjell Vidar Hamre i spissen. Agder Tunnelservice vil i forbindelse med transaksjonen endre navn til Terox AS.

-Salget er del av en planlagt, gjennomtenkt og bevisst strategi som vi har jobbet for lenge: Nemlig å satse enda mer på utleie og salg i konsernet, sier konsernsjef i Agder Gruppen, Svein Arne Uppstad i pressemeldingen. Målet og forretningsstrategien er klar: Større forutsigbarhet i kjernevirksomheten: salg og utleie av anleggsmaskiner. Visjonen er å bli den foretrukne totalleverandøren i Norden. 

Det har i mange år vært tette bånd mellom Agder Gruppens avdeling i Flekkefjord og morselskapet, Agder Gruppen. Agder Gruppens konsernsjef Svein Arne Uppstad har vært styreleder i Agder Tunnelservice, og tidligere daglig leder Kjell Vidar Hamre i Agder Tunnelservice var i en lang periode styremedlem i Agder Gruppen. Han har også hatt en liten eierpost i Agder Gruppen. Nå er det nettopp Kjell Vidar Hamre som tar over Agder Tunnelservice, sammen med andre investorer.

 -Begge selskap har nådd nye høyder år etter år. Strategiene og driftsformen er likevel så pass forskjellige at vi i felleskap har kommet fram til denne løsningen som vi mener vil bidra til at selskapene hver for seg vil kunne rendyrke sine respektive posisjoner mer effektivt, både med tanke på effektivitet og potensiale, sier Kjell Vidar Hamre i pressemeldingen.

 Hamre understreker at selskapet kommer til å fortsette driften og produksjonen i Flekkefjord, og at de ansatte ikke vil bli berørt av den endrede eierstrukturen. Agder Tunnelservice vil i forbindelse med transaksjonen endre navn til Terox AS.

Kilde: Pressemelding fra Agder Gruppen

 

Powered by Labrador CMS