FROKOSTPRAT – med banksjef Bernt Kristian Snapa i Grue Sparebank

APRILSPØK? Bernt Kristian Snapa tiltrådte som banksjef i Grue Sparebank 1. april. – Årets aprilspøk, fleiper han.

Banksjef, bonde – og sjåfør

Publisert Sist oppdatert

God morgen? – Gjett om, gleder meg til bursdagskake i kveld, stråler banksjef Bernt Kristian Snapa (nyslått 55-åring) i Grue Sparebank. Frokosten var litt mer prosaisk med brødskiver med baconost og et glass melk.

Fast frokostfølge gjennom flere år, får vi vite. 

Vi møter han i Grue Sparebank på Kirkenær.  Snapa tiltrådte som banksjef 1. april. – Det var årets aprilspøk, tuller han. Bursdagsbarnet er i upåklagelig humør denne onsdags formiddagen – vi tror det er en vane akkurat som osten til frokost. 

Bursdagskaka hjemme blir nok tatt litt sent i kveld. Først skal nemlig Snapa i avslutningsmiddag "for en kjær medarbeider som nettopp har gått over i pensjonistenes rekker". 

– I tillegg har skolen og fotballtreningen startet opp igjen så nå blir det kjøring til fritidsaktiviteter etter jobben. Til helga er det jo Grue-turnering!

Bernt Snapa bor på gård på Kirkenær sammen med samboer og et fosterbarn. Som bankmann og bonde blir dagene travle. Da vi snakker med ham har han nettopp hatt ledermøte om en ny strategiprosess for banken. 

– Vi jobber mye med risikovurdering av anti-hvitvask. All aktivitet i banken er underlagt et strengt regelverk i forhold til tiltak for å kunne forhindre og avdekke hvitvasking og terrorfinansiering. Det pågår en rivende utvikling på dette området, de kriminelle leter hele tiden etter smutthullene. Tiltak mot hvitvasking utgjør en stadig større del av hverdagen vår, sier banksjefen.

 Snapa startet formelt som assisterende banksjef i februar. Noen måneder senere overtok han stafettpinnen etter Hans Petter Gjeterud og ble øverste sjef for Grue Sparebank. Vårt intervjuobjekt for dagen har tolv års erfaring fra styret i Grue Sparebank, både som styremedlem og nestleder, heter det. Han er utdannet ved Norges Landbrukshøyskole med økonomi som studieretning. Snapa har lang og bred erfaring som blant annet daglig leder og fabrikksjef i Nortura-systemet. 

– Jeg har 27 år i kjøttindustrien, sier han.  

Bonden Snapa er opptatt av været. Han dyrker korn og poteter. 

– Nå er det veldig bløtt selv om vi ikke er flomutsatt her vi bor. Et bursdagsønske kan kanskje være en tørr september?

Powered by Labrador CMS