Kommunevalget 2023

VANSKELIG REGNESTYKKE? Hvordan mener Høyre vi både skal nedskallere antall ansatte pluss yte bedre service? spør ordfører Jørgen Vik (Ap)

Bedriftene misfornøyde med Lillestrøm kommune

Altfor lang saksbehandlingstid, mangel på rådgivning og dårlig service, var næringslivets dom over Lillestrøm kommune på et frokostmøte med Høyre nylig.

Publisert Sist oppdatert

De fremmøtte bedriftslederne kom med kraftig kritikk av kommunen. Blant annet ble det sagt at kommunen er altfor rask til å avvise søknader på grunn av formelle feil, at det er umulig å få hjelp med søknadene og at det er vanntette skott mellom avdelingene i kommunen.

- Umulig å få møter med kommunen

 – Vi opplever så mange negative holdninger fra Lillestrøm kommune, sa Gunnar Apeland i Sørum Næringsforening. – Utbyggerne forteller at det ikke er mulig å få møter med administrasjonen

Ordførerkandidat Kjartan Berland (H)

 Ordførerkandidat Kjartan Berland (H) repliserte, ikke uventet, at han vil korte ned behandlingstiden, at lovpålagte frister skal holdes og at Høyre vil hjelpe til med søknader og å gjøre prosessene mer næringsvennlige og mindre byråkratiske.

 Næring24 har spurt ordfører Jørgen Vik (Ap) om hans reaksjon på kritikken: 

– Lillestrøm er Norges 9. største kommune, og ingen steder i Norge har høyere vekst enn oss – unntatt Oslo. Mengden saker inn er svært stor og på tross av svært kompetente ansatte i administrasjonen er det ikke til å legge skjul på at vi ikke alltid klarer å opprettholde utbyggeres forventede tempo i saksbehandlingen vår. Vi gjennomfører flere tiltak, blant annet flere nyansettelser. Hvordan Høyre tenker at vi skal få opp tempoet samtidig som vi effektiviserer, det vil si nedskalerer antall ansatte, er for meg en gåte.

 Lillestrøm er en stor og kompetent kommune som er opptatt av gode prosesser som står seg også for kommende generasjoner. Gode prosesser kan ofte ta tid.

Dere har en formidabel jobb å gjøre med Lillestrøm kommune.

 Alle pilene peker oppover for Lillestrøm kommune. Flere arbeidsplasser, flere innbyggere og flere bedrifter. De siste tre årene har over 3200 nye arbeidsplasser blitt etablert her. Jeg tar det som et tegn på at vi gjør mye riktig og det er mitt ansvar å sikre kvaliteten for alle som bor her og driver næring her.

 Bedriftenes råd til kommunen sin var at den bør gjennomføre en informasjonsanalyse.

– Dere har en formidabel jobb med Lillestrøm kommune, ble det sagt på frokostmøtet.

Powered by Labrador CMS