ROMERIKE : Årets gründeridé kåret på StartUp-festivalen i Lillestrøm

LYSE IDEER: Benk for ungdom, dataløsning for små og mellomstore bedrifter og seng for mennesker med søvnapné var gründerideene som gikk til topps under StartUp-festivalen før helgen på Lillestrøm. Fra venstre: Juryleder Trine Ullereng fra Romerike Sparebank, Daniel Ekeberg som fikk tredjeplassen for Bedr, jurymedlem Remy Skogstrand, førsteplassvinner Mia Thuv Solhaug for BYM, jurymedlem Anne Grethe Wirum i SLM Revisjon, Jan Einar Ingierd som fikk andreplassen for Katode, jurymedlem Asbjørn Erdal og jurymedlem Inger-Lise Melby fra Kunnskapsbyen Lillestrøm. Caroline Schwartz, som vant sammen med Mia Thuv Solhaug, var ikke til stede under prisutdelingen.

Benk til ungdommen vant Årets gründeridé

Publisert Sist oppdatert

Utebenk for ungdom, IT-system for små og mellomstore bedrifter og seng mot søvnapné og snorking fikk pallplass under StartUp-festivalen i Lillestrøm før helgen. 

Mia Thuv Solhaug og Caroline Schwartz gikk helt til topps i konkurransen for benken BYM - beregnet på ungdom. 

GIKK TIL TOPPS MED UTEBENKEN. Fra venstre: Caroline Schwartz og Mia Thuv Solhaug.

Thuv Solhaug og Caroline Schwartz studerer produktdesign ved Oslo Met. Etter å ha deltatt på gründerkurs i Lillestrøm startet de bedriften SogS Design for i første omgang å utvikle BYM - Bymøbel for ungdom. 

Elegant og avslappet

Benken fremstår som en skulptur i betong, stål og tre. – Vinnerkonseptet har valgt å bruke bærekraftige materialet i et spennende design, påpekte juryleder Trine Ullereng.

BYM-benken som vant Årets gründerpris.

BYM er utformet slik at man kan velge ulike sittemuligheter. Thuv Solhaug mottok prisen og 50 000 kroner på vegne av seg selv og Caroline Schwartz.

IT-system til små og mellomstore bedrifter

Andreplassen gikk til selskapet Katode og Jan Einar Ingierd for utviklingen av et it-system til små og mellomstore bedrifter. Systemet skal både være kostnadsbesparende og gi en god totaloversikt. Det er i første omgang rettet mot entreprenørbransjen. 

– De standard økonomisystemene som finnes er konstruert for å dekke alt og alle bransjer. Det er en stor kabel for særlig entreprenørbransjen å ha oversikt over alle timelister, prosjekter, fakturering og så videre, sier Ingierd til Utemiljø. Han forteller at han ble litt tatt på senga av konkurransen og bare "slang" inn en søknad. Det angrer han ikke på i dag! 

Seng mot pustestopp

GOD LIGGESTILLING : Bedr - seng oppfunnet etter modell av fysioterapeutens behandlingsbenk.

Fysioterapeut Daniel Ekeberg forteller at mange av pasientene hans uttrykker stor glede når de legger seg på magen på behandlingsbenken og kan slappe helt av på magen takket være konstruksjonen med hull til hodet og armene. – Jeg begynte å fundere på hvorfor det ikke finnes en seng som kan tilby denne liggestillingen. 

Han nøyde seg ikke med funderingen. Ekeberg konstruerte sengen Bedr som ved hjelp av puter gir deg samme liggestilling som på behandlingsbenken. Stillingen reduserer pustestopp hos mennesker med søvnapné. Mange andre tilstander kan visstnok også lettes av å sove på magen, også snorking.

Skal utvikle innovasjonsdistrikt

Næringsrådgiver Jonas Vårum Olafsen i Lillestrøm kommune fortalte om planene for utviklingen av et innovasjonsdistrikt i regionen. Han skisserte mulighetene som ligger i et tettere samarbeid mellom alle kunnskapsmiljøene som strekker seg fra Ahus i Lørenskog til forskningsparken på Kjeller.

Vinneren av Årets gründeridé, Mia Thuv Solhaug, ble overrakt en gavesjekk på 50.000 kroner fra Trine Ullereng og Siri Berggreen i Romerike Sparebank.

I juryen satt Trine Ullereng i Romerike Sparebank, Inger-Lise N. Melby i Kunnskapsbyen Lillestrøm, Asbjørn Erdal i Duvi pensjon, Anne Grethe Wirum i SLM Revisjon, Remy Skogstrand i Innovasjon Gardermoen og Audun Bollerud i advokatfirmaet Økland.

 

Powered by Labrador CMS