GOD OG VENNLIG – Jeg er blitt tatt godt imot på Magnor. Kulturen her er god og vennlig, sier danske Peter Uhrenholt, ny daglig leder på Hydro Extrusion.

Dejlig å være dansk i Norge

– De fleste Hydro-fabrikkene i Europa har hittil i år hatt en nedgang på 25 prosent. Hydro Extrusion på Magnor er en av få som har klart å levere etter budsjett, sier Peter Uhrenholt, ny daglig leder fra mars i år.

Tekst: Eva Alnes Holte / Foto: Kristin MacKie

Peter Uhrenholt har lang fartstid i Hydro, sist fra Danmark hvor han var HMS-koordinator for det nordiske markedet.

Fabrikken på Magnor leverer profiler i aluminium til blant annet byggeindustrien. En såkalt ekstruder – derav navnet Hydro Extrusion - presser oppvarmet materiale gjennom en dyse som deretter gir produktet den formen man ønsker.

Nå er fabrikken i ferd med å investere i et nytt anlegg som skal håndtere lange lengder. – Egentlig skulle alt være klart i juli, men leverandøren vår fra Tyskland er litt forsinket, det vil si egentlig er det deler fra USA som er forsinket, sier han.

Bedre enn forventet

Generelle nedgangstider til tross – våren har vært god for Hydro på Magnor. – Vi har produsert mer enn forventet. Det er litt avtagende nå, men vi håper det bare er en pause i forbindelse med sommerferieavviklingen. Vi produserer iallfall på tre skift så det er god grunn til optimisme.

Imidlertid er det slik på Magnor og i småbyen Tønder hvor han hadde sitt siste arbeidssted, at man ifølge Uhrenholt er forsiktige med å ta for hardt i. – Vi er rolige og selger ikke skinnet før bjørnen er skutt. Jeg liker den innstillingen.

Bor på Kongsvinger

Det er ikke store kulturforskjeller mellom Tønder og Magnor, mener han. – Selv om man snakker om to forskjellige land, er mentaliteten ganske lik. Jeg har besøkt Hydro på Magnor flere ganger, så noen stor overraskelse var det ikke. Magnor er jo litt i utkant-Norge, kan jeg si det? Kulturen her er god og vennlig og det er høyt under taket.

Peter Uhrenholt bor på Kongsvinger. I august kommer hans kone etter fra Danmark. Hun er pedagog, jobber i SFO og har i første omgang søkt ett års permisjon. Peter trives godt i Norge og tror hun vil det også:
– Alle i vår familie, kona og meg og våre tre sønner, er glade i å være ute i naturen. Jeg har allerede gått noen turer i fjellet her – på Vest-Jylland er det jo så flatt!

Norgesferie neste år

Barna er voksne og har jobber og kjærester i Danmark. Facetime brukes flittig mellom Norge og Danmark, en fin oppfinnelse, synes pappa Uhrenholt. Det er fredag da vi har vår lille sommerprat og bare noen timer igjen til han skal besøke dem. Han forteller at familien alltid har vært opptatt av idrett – Peter er tidligere turner og barna har spilt håndball. Nå studerer eldstemann idrett, nummer to jobber i Forsvaret og yngstegutten i Lego-land.
– Helt herlig, han sier han får lønn for å leke, ler faren. Årets ferie blir i sommerhuset de har i Danmark. Neste år blir det Norgesferie. Det er også noe å glede seg til:
– Jeg har alltid drømt om å se Nordkapp, sier Peter Uhrenholt.

Les mer om Hydro Extrusion på Magnor i magasinet vårt som utkommer primo oktober.

Powered by Labrador CMS