Espen Svenneby har forlatt Arbeiderpartiet og blitt med i den nye valglista til Bygdelista.

God morgen?

– Ja, det er det! Har fått i meg ei brødskive med salami og agurk, det er godt og fast frokostmeny for meg, sier fabrikksjefen Espen Svenneby på Forestia i Braskereidfoss. Utsikten fra kjøkkenvinduet skal visst også være upåklagelig, får vi vite.

Tekst: Eva Alnes Holte / Foto: Daniel Westre Hansen

Svenneby bor nemlig ikke langt unna arbeidsplassen. – Jeg ser røyken herfra. Biler dit på fem minutter, burde vel egentlig syklet men...

Espen Svenneby liker utsikten hjemmefra.

Mens han tygger brødskiva si, leser han rapporten fra nattskiftet og forbereder seg på dagen som kommer.
– I dag skal vi ha en del interne møter, sier han.

Møtevirksomhet blir det også i ettermiddag. Svenneby har forlatt Arbeiderpartiet og blitt med i den nye valglista til Bygdelista. Etter å ha sittet mange år i kommunestyret for Våler Ap og også vært varaordfører i Våler, er han blitt vant til politiske møter.

Men etter møter på jobb og møter etterpå skal du vel slappe av litt?

– Ja, vet ikke om du kan kalle det å slappe av, men skal iallfall ta en løpetur med hunden oppi Strætåsen. Bare deilig at det regner litt når man skal jogge.

Er det noen du har lyst til å gi en blomst eller en kaktus?

– Jeg kan gi begge deler, jeg! Jeg vil gi en blomst til Geir Drangsland, eieren av Forestia, som tør å satse på norsk skogindustri. Kaktusen går til dem i Oslo som bare prater og prater og ikke gjør noe – mange fine ord, men det skjer fint lite. De kommer vel snart på banen nå som det stunder mot kommunevalg.

Sier Espen Svenneby.

Powered by Labrador CMS