Frokostprat med Anette Gangnæs i Business Lillestrøm

MAGER KOST, STORE PLANER: To gulrøtter til frokost i bilen før den første kaffekoppen på Business Lillestrøm. Daglig leder Anette Gangnæs jobber med å få etablert et investornettverk på Romerike. (Foto: Privat).

God morgen?

Tekst: Eva Alnes Holte

– Ja, men litt hektisk! Anette Gangnæs, daglig leder Business Lillestrøm, står på farten til et møte da vi ringer.


Møtet er med Lillestrøm kommune. – Næringsavdelingen har i samarbeid med innkjøpsavdelingen invitert og andre for å fortelle om hvordan bedriftene kan bli leverandører til kommunen, forteller hun.

Har du rukket å spise frokost?
– Ja, jeg har det – hvis man kan kalle to gulrøtter for frokost da!

Anette ler. Hun inntok måltidet i bilen da hun dro fra Hemnes i Aurskog-Høland til jobben. Hjemme prioriterte hun å få barna av gårde på skolen fremfor en frokost til seg selv.

Business Lillestrøm startet opp på torget i Lillestrøm for åtte år siden. Siden den gang har 156 gründerbedrifter bodd og jobbet i lokalene, i dag er 27.

– Vi har bidratt til å skape 224 arbeidsplasser i regionen og 473 på landsbasis. Ikke verst, hva? Overlevelsesraten hos oss etter fire år ligger på 73 prosent, på landsbasis er dette 30 prosent etter fire år.

Senere i dag skal hun skrive prosjektsøknad til Viken om støtte til å utvikle tilbudet til gründere på Romerike ytterligere. Gründerne har et godt tilbud om støtte til forretningsutvikling, men de mangler tilgang på risikokapital i tidlig fase.
– Vi jobber nå åfor å få etablert et investornettverk.

Har du noe morsomt på programmet når arbeidsdagen er over?
– Det har jeg! Hele familien skal på fotballkamp og se LSK spille mot Strømsgodset! Vi gleder oss veldig. Barna våre er sju og ni år og begge er ivrige fotballspillere. Forrige uke var vi av gårde for å se på LSK kvinner. Jeg synes det er flott at datteren vår kan ha kvinnelige forbilder i sporten sin.

(P.S.: Lillestrøm vant 4-3 over Strømsgodset så vi tipper det ble meget god stemning hos familien i Aurskog-Høland den kvelden. Og ikke minst viktig – LSK kvinnelag vant 3-0 over Arna-Bjørnar.)

Powered by Labrador CMS