- Det har gått veldig bra siden vi startet, hevder Patrik Svensson som selv har vært aktiv tennisspiller og spilt mye padel. For to år siden bestemte han og Per Ivar Olsen seg for å bringe padelsporten til Kongsvinger.

Gråvær er godvær for Patrik

Publisert Sist oppdatert

 - Vad kul at du ringer meg just innan vår födelsedag! Patrik Svensson fra Arvika og Per Ivar Olsen fra Skotterud åpnet dørene til Padel Kongsvinger 9. juli for to år siden. 

 De to kompisene er begge tilknyttet Cargo Transport som eier hallen – Olsen som daglig leder og styreleder, Svensson som styremedlem.

Turneringer og seriespill

- Det har gått veldig bra siden vi startet, hevder Patrik Svensson og forteller om en stor turnering i Arvika og seriespill med hele atten lag. 

– Vi har ansatt en trener og håper etter hvert å ansette en som kan drive med daglige nybegynnertreninger.

– Alle kan spille padel

Den blide svensken vi snakker med har selv vært aktiv tennisspiller og også spilt mye padel i Arvika.

Ballen i padel er i prinsippet den samme som en tennisball, men den er noe mykere og litt mindre. Racketene er mindre enn squash og tennisracketer, og uten strenger. 

– Alle kan spille padel, sier Patrik om sporten som kom tidligere til Sverige enn til Norge.

 Normalt spiller man to mot to. Padel Kongsvinger har to dobbeltbaner. Det er anbefalt fire spillere per bane. Svensson sier de vurderer å bygge ut for også å ha plass en singelbane.

 Pay and play Padel

Svensson og Olsen har holdt kostnadene nede ved den såkalte pay-and playløsningen. Spillerne bestiller time, får en kode via bestillingssystemet og kommer seg inn i hallen via koden.

– På den måten slipper vi å ha noen ansatte i hallen og det sparer vi selvfølgelig masse penger på.

Hard konkurranse fra golf og fotball om sommeren

 Svensson innrømmer at Padel Kongsvinger nå på forsommeren merker hard konkurranse fra fotball og golf. Han forstår godt at folk gjerne vil være ute når sola skinner.

– Men på gråværsdager er det bare å komme til oss - ellers også selvfølgelig!

Kongsvinger Padel er åpent hele sommeren – døgnet rundt.

Powered by Labrador CMS