Dagens bursdagsbarn: Slobrua Gjestegård på Skarnes fyller fem år

Tina Nguyen Barkbu og Ulf Inge Vien byr på kake på Slobrua i dag. 12. september blir det fest og feiring med underholdning, lover de.

Har lyst på fem år til – minst!

Da dørene til Slobrua gjestegård ble gjenåpnet for fem år siden, ble nyheten møtt med både positive og negative reaksjoner. Gjestegården på Skarnes hadde vært stengt et helt år og var ikke akkurat velrenommert.

Publisert Sist oppdatert

Tina og Ulf har jobbet hardt med å snu ryktet, og i dag kommer besøkende fra fjern og nær – noen til og med fra Hollywood.

Kjendiser fra inn- og utland

 Beviset henger på deres «Wall of Fame» i resepsjonen. Blant fotografiene finner vil Eric Roberts – broren til Julia Roberts. Staysman, Jonas Gahr Støre, Vassendgutane og Plumbo smiler også til oss fra veggen med alle bildene. Og snart skal Rotlaus fra festen forrige helg opp.

 Post Mortem - Ingen dør på Skarnes

– Men se, vi har også takkehilsener fra lokale gjester, sier hotellsjef Tina Nguyen Barkbu. Lokalbefolkningen kommer hit for å spise i restauranten eller selskapslokalene, overnattingsgjestene er arbeidsfolk langveisfra som jobber på prosjekter i området eller næringsdrivende som legger konferanser og møtevirksomhet til Slobrua. Gjestegården tilbyr også catering, og i tillegg har de større konserter i Paviljongen på våren og sommeren.

– Folk kommer hit fra Stange, Nes, Kløfta og Ullensaker. Vi har også mye besøk av pensjonistforeninger fra Oslo.

Og da tv-skrekkomedien «Post Mortem - Ingen dør på Skarnes» ble spilt inn, ble Slobrua valgt som hjem for skuespillerne og crewet til Motion Blur.

- Dette var midt under pandemien, og strenge krav til smittevern. Så man ble gode smitteverneksperter på det området også, sier Ulf.

Ta med hemmat

De første årene er tilbakelagt med pandemi og høye strømkriser. – Vi har overlevd! sier Tina N. Barkbu.

Hotellsjef Tina Nguyen Barkbu og daglig leder og kjøkkensjef Ulf Inge Vien driver gjestegården sammen. De første årene har ikke vært enkle; først oppstartsfase, så to år med pandemi og senere skyhøye strømpriser.

Ikke mange steder du får flesk og duppe til å ta med hemmat.

Ulf Inge Vien

– Men vi har overlevd og lært masse underveis, sier Ulf Inge. – Under pandemien holdt vi bare stengt i tre dager på grunn av ett smittetilfelle, ellers hadde vi full drift. Vi hadde samlinger med både én- og to-meters avstander og hvem vet hvor mange liter håndsprit vi har brukt, men det er mye. I en periode måtte vi permittere alle ansatte, men så snart vi begynte med «ta med hemmat»-konseptet så ble det fart i driften igjen. Konseptet ble veldig godt mottatt og har fortsatt til den dag i dag. - Det er nok ikke så mange steder du kan kjøpe flesk og duppe til å ta med hemmat.

 Tina og Ulf Inge

Kjøkkensjefen ler. I restauranten serveres det mest norsk tradisjonskost, men de har også tapasretter som catering-mat. Ulf Inge har allsidig bakgrunn fra kokkeyrket; han har jobbet på hoteller og restauranter, kantiner og drevet eget cateringselskap. Han er far og bestefar og trives godt med å jobbe nær hjemstedet Nord-Odalen.

Jeg er nok en av få asiatiske jenter som ikke lager mat.

Tina Nguyen Barkbu

Tina er innflytter fra Bergen, nå bor hun på Skarnes med mann og fire gutter. Hun er så å si oppvokst i hotellbransjen og har 20 års fartstid i Radisson Blu hotellkjeden. – Jeg har jobbet i de fleste avdelinger innen hotell, bortsett fra kjøkkenet. Jeg er nok en av få asiatiske jenter som ikke lager mat, sier hun og ler.

 Framtidsplaner

Vi har slått oss ned i loungen i resepsjonen. Ulf og Tina tøyser og ler, stemningen er upåklagelig. Nå som de har kjempet seg gjennom de første fem årene uten noen alvorlige barnesykdommer, har de stor tro på prosjektet. Bedriften har vokst med en avdeling til; Perrongen Kafe & Bar på Skarnes, og teamet på 6 personer som startet har nå blitt nærmere 40 personer; fordelt på små og store stillinger.

Det hadde vært fint om de klarte å lande veiprosjektet snart!

Tina N. Barkbu

–Vi ønsker å bli bedre i alt det vi gjør, sier Tina og påpeker hvor viktig det er med tilbakemeldinger fra gjester. – I tillegg jobber vi mot større stabilitet, og det krever mer besøk, spesielt på overnattingsfronten. Vi skal utvikle kurs- og konferansemarkedet vårt, lage samarbeidspakker og finne nye veier å gå. For tiden er det ikke så mange store prosjekter i området vårt, vi tror kostnadene er blitt for høye og at disse prosjektene derfor uteblir. Det hadde vært fint om de hadde klart å lande veiprosjektet snart!

 Stor bursdagsfeiring 12. september

31. august 2018 gjenåpnet dørene, og i dag kan teamet på Slobrua feire 5-årsdagen sin.

De byr på kake til besøkende gjester i dag, mens selve feiringen blir tirsdag 12. september. Da blir det underholdning på gjestegården med lokale artister – så det gleder vi oss til, sier Tina og Ulf.

– Vi har lyst på fem år til på Slobrua – minst!

Powered by Labrador CMS