Dagens bursdagsbarn: Slobrua Gjestegård på Skarnes fyller fem år
Tina Nguyen Barkbu og Ulf Inge Vien byr på kake på Slobrua i dag. 12. september blir det fest og feiring med underholdning, lover de.Foto: Kristin MacKie
Har lyst på fem år til – minst!
Da dørene til Slobrua gjestegård ble gjenåpnet for fem år siden, ble nyheten møtt med både positive og negative reaksjoner. Gjestegården på Skarnes hadde vært stengt et helt år og var ikke akkurat velrenommert.
Tina og
Ulf har jobbet hardt med å snu ryktet, og i dag kommer besøkende fra fjern og
nær – noen til og med fra Hollywood.
Kjendiser fra inn- og utland
Beviset henger på deres «Wall of Fame» i resepsjonen. Blant fotografiene
finner vil Eric Roberts – broren til Julia Roberts. Staysman, Jonas Gahr Støre,
Vassendgutane og Plumbo smiler også til oss fra veggen med alle bildene. Og
snart skal Rotlaus fra festen forrige helg opp.
Annonse
Post Mortem - Ingen dør på Skarnes
– Men se, vi har også takkehilsener fra lokale gjester, sier
hotellsjef Tina Nguyen Barkbu. Lokalbefolkningen kommer hit for å spise i
restauranten eller selskapslokalene, overnattingsgjestene er arbeidsfolk langveisfra
som jobber på prosjekter i området eller næringsdrivende som legger konferanser
og møtevirksomhet til Slobrua. Gjestegården tilbyr også catering, og i tillegg
har de større konserter i Paviljongen på våren og sommeren.
– Folk kommer hit fra Stange, Nes, Kløfta og
Ullensaker. Vi har også mye besøk av pensjonistforeninger fra Oslo.
Og da tv-skrekkomedien «Post Mortem - Ingen dør på Skarnes»
ble spilt inn, ble Slobrua valgt som hjem for skuespillerne og crewet til
Motion Blur.
- Dette var midt under pandemien, og strenge krav
til smittevern. Så man ble gode smitteverneksperter på det området også,
sier Ulf.
Ta med hemmat
De første årene er tilbakelagt med pandemi og høye strømkriser. – Vi har overlevd! sier Tina N. Barkbu.Foto: Kristin MacKie
Hotellsjef Tina Nguyen Barkbu og daglig leder og kjøkkensjef
Ulf Inge Vien driver gjestegården sammen. De første årene har ikke vært enkle; først
oppstartsfase, så to år med pandemi og
senere skyhøye strømpriser.
Ikke mange steder du får flesk og duppe til å ta med hemmat.
Ulf Inge Vien
– Men vi har overlevd
og lært masse underveis, sier Ulf Inge. – Under pandemien holdt vi bare stengt
i tre dager på grunn av ett smittetilfelle, ellers hadde vi full drift. Vi hadde
samlinger med både én- og to-meters avstander og hvem vet hvor mange liter
håndsprit vi har brukt, men det er mye. I en periode måtte vi permittere
alle ansatte, men så snart vi begynte med «ta med hemmat»-konseptet så ble det
fart i driften igjen. Konseptet ble veldig godt mottatt og har fortsatt til den
dag i dag. - Det er nok ikke så mange steder du kan kjøpe flesk og duppe til å
ta med hemmat.
Tina og Ulf Inge
Annonse
Kjøkkensjefen ler. I restauranten serveres det mest norsk
tradisjonskost, men de har også tapasretter som catering-mat. Ulf Inge har
allsidig bakgrunn fra kokkeyrket; han har jobbet på hoteller og restauranter,
kantiner og drevet eget cateringselskap. Han er far og bestefar og trives godt
med å jobbe nær hjemstedet Nord-Odalen.
Jeg er nok en av få asiatiske jenter som ikke lager mat.
Tina Nguyen Barkbu
Tina er innflytter fra Bergen, nå bor hun på Skarnes med
mann og fire gutter. Hun er så å si oppvokst i hotellbransjen og har 20 års fartstid i Radisson Blu
hotellkjeden. – Jeg har jobbet i de fleste avdelinger innen hotell, bortsett
fra kjøkkenet. Jeg er nok en av få asiatiske jenter som ikke lager mat, sier
hun og ler.
Framtidsplaner
Vi har slått oss ned i loungen i resepsjonen. Ulf og Tina
tøyser og ler, stemningen er upåklagelig. Nå som de har kjempet seg gjennom de
første fem årene uten noen alvorlige barnesykdommer, har de stor tro på
prosjektet. Bedriften har vokst med en avdeling til; Perrongen Kafe & Bar
på Skarnes, og teamet på 6 personer som startet har nå blitt nærmere 40
personer; fordelt på små og store stillinger.
Det hadde vært fint om de klarte å lande veiprosjektet snart!
Tina N. Barkbu
–Vi ønsker å bli bedre i alt det vi gjør, sier Tina og
påpeker hvor viktig det er med tilbakemeldinger fra gjester. – I tillegg jobber
vi mot større stabilitet, og det krever mer besøk, spesielt på
overnattingsfronten. Vi skal utvikle kurs- og konferansemarkedet vårt, lage
samarbeidspakker og finne nye veier å gå. For tiden er det ikke så mange store
prosjekter i området vårt, vi tror kostnadene er blitt for høye og at disse prosjektene
derfor uteblir. Det hadde vært fint om de hadde klart å lande veiprosjektet
snart!
Stor bursdagsfeiring 12. september
31. august 2018 gjenåpnet dørene, og i dag kan teamet på
Slobrua feire 5-årsdagen sin.
De byr på kake til besøkende gjester i dag, mens selve
feiringen blir tirsdag 12. september. Da blir det underholdning på gjestegården med lokale artister – så det gleder
vi oss til, sier Tina og Ulf.