LEDER: FORVENTNINGER TIL HØYRE

- Det er grunn til å håpe på et næringsliv som kan puste litt lettere, mener Wenche Huser Sund, daglig leder i Salgsfabrikken.

Hva kan næringslivet håpe på i tiden fremover?

I lys av Høyres nylige seier i det lokale valget, sitter mange i næringslivet med forhøyede forventninger. Det er første gang på 99 år at Høyre blir det største partiet i Norge, og dette vekker en naturlig interesse for hva det kan bety for næringslivet, spesielt i disse økonomisk usikre tidene.

Publisert Sist oppdatert

Forventet fokus på næringslivets frihet

En av de mest fremtredende delene av Høyres partiprogram er deres tro på "friheten til å skape mer" for norske bedrifter. Med løfter om et konkurransedyktig skatte- og avgiftsnivå, færre reguleringer og økt digitalisering, er det grunn til å håpe på et næringsliv som kan puste litt lettere.

 Hva med de som står utenfor arbeidslivet?

Høyre legger også vekt på å inkludere dem som for tiden står utenfor arbeidsmarkedet. I en tid med økende kostnader og høyere renter er det en viktig, men også utfordrende oppgave å skape et mer inkluderende arbeidsmiljø. Det blir interessant å se hvilke konkrete tiltak som vil bli iverksatt for å realisere dette.

Ingen tid for begrensende tankegang

I et utfordrende økonomisk landskap kan det være fristende å rette fokuset mot begrensninger snarere enn muligheter. Noen bedrifter har det tøft, mens andre ser rekordvekst. Uansett hvilken kategori din bedrift faller inn under, er nå tiden for å investere i fremtiden. Det er tid for å revurdere gamle forretningsmodeller, utnytte nye teknologier og, viktigst av alt, utvikle menneskelige ressurser. Det er i utfordrende tider at vi virkelig ser hva vi er laget av.

 Mens Høyres seier gir rom for optimisme, ligger ansvaret ikke bare på dem, men også på næringslivet og samfunnet som helhet, for å komme best mulig ut av de økonomiske utfordringene vi står ovenfor. Med nye politiske vinder kan det være rom for både utfordringer og muligheter; nå er det opp til oss alle å utnytte dem. Vi i Næring24 ønsker deg en fin høst.

 

Powered by Labrador CMS