9. april: frokostseminar i Grue om konflikthåndtering

– Hele en av fire sykemeldinger knytter seg til en konflikt, sa Antonsen da Næring24 intervjuet ham i 2021. 9. april kommer han til Skaslien Gjestgiveri for å snakke om hvordan man kan snu negativ energi.

Hvordan håndterer vi best konflikter på arbeidsplassen?

Publisert

Økt kompleksitet i markedet og arbeidslivet stiller nye krav til medarbeiderne og arbeidsplassen de befinner seg på. Grue Handels- og Næringsforum inviterer til frokostseminar om samarbeidsproblemer og konflikter.  Påmeldingsfristen er allerede i morgen - 31. mars.

Organisasjonspsykolog Tommy Antonsen i Semje Sofware på Kirkenær er invitert til å snakke om håndtering av arbeidsmiljøutfordringer. Han og kollega Trond Løkling begynte å jobbe med konflikthåndteringsprogrammet NØGD i 2018. Som organisasjonspsykologer hadde de begge sett et behov for dette. Programmet retter seg både mot statlige, kommunale og private virksomheter.

Gode og dårlige konflikter

"I dagens arbeidsliv vil ledere som erverver seg kunnskap om arbeidsmiljøfaktorer også ha evnen til å være mer strategiske. Foretak som har en trygg og sterk kultur vil sammen med sine medarbeidere oppleve produktivitet og innovasjon påvirkes positivt. Med god oversikt over håndtering av oppståtte arbeidsmiljøsituasjoner kan disse også møtes med større trygghet fra arbeidsgivers side, og økt visshet om at negativ energi kan endres til læring og utvikling", heter det i invitasjonen fra Grue Handels- og Næringsforum. 

 

– Hele en av fire sykemeldinger knytter seg til en konflikt, sa Antonsen da Næring24 intervjuet ham i 2021.  Videre at konflikter på arbeidsplassen kan skape engasjement, innovasjon og konkurransekraft. Men blir de destruktive, kan de bli kostbare og ødelegge produksjon, helse og kultur. 

Tap av fokus og kreativitet

– Den ansatte i konflikt prater gjerne med andre om det som skjer. Fokuset tas bort fra arbeidsoppgavene og kreativiteten hemmes.

 Ifølge Antonsen opplever til enhver tid åtte prosent å komme i konflikt med en kollega. Det samme gjelder med sin ledelse. Noen ganger ender det med sykemelding.

Frokostmøtet skal gi deltakerne en oversikt over hvordan forstå analyse av konflikt, metoder og prosesser for å håndtere dem. 

"Samlingen vil være nyttig for ledere, HR, tillitsvalgte og verneombud i forståelsen av og møte med krevende arbeidsmiljøsituasjoner", skriver Grue Handels- og Næringsforum som ber om at interesserte registrerer seg innen  31.mars 2024.

"Du er hjertelig velkommen til å ta med deg kolleger, en venn eller flere".

Powered by Labrador CMS