TV2 torsdag: Klarer de å spise flere skolebrød enn Faton? På torsdag prøver Artist Alexandra Joner og sexolog Iselin Guttormsen å slå den forrige NM-rekorden.

I fyr og flamme over skolebrød

Skolebrødene fra Solungmat & The Cakemakers er berømte. Noen vil kanskje si at Iselin Guttormsen og Alexandra Joner er heldige som kan konkurrere om å spise flest.

Tekst: Eva Alnes Holte / Foto: TV2 / Solung Mat & The Cakemakers

Ivar Bakke fra Solungmat & The Cakemakers arrangerte Norgesmesterskap i skolebrødspising i 2018. Faton Smajli vant med 5,5 skolebrød på tre minutter. På torsdag spiser han om kapp med sexolog Iselin Guttormsen og Alexandra Joner.

SØTT OG VARMT: Det finnes ikke noe bedre enn fersk,varm søtbakst, mener Ivar Bakke.

Mesterbaker

– Vi ble oppringt av et produksjonsselskap for TV2 som fortalte at de hadde funnet vårt bakeri når de googlet matspisekonkurranser. De ønsket at vi skulle arrangere et nytt NM; sier Ivar Bakke som var deltager i det norske baker- og konditorlandslaget fra 2015 til 2019. Laget med Solørs Ivar «The Cakemaker» tok gull i nordisk bakekonkurranse, VM-gull i kategorien «Small bakery and partyproducts» og VM-bronse sammenlagt.

NAM NAM: Solungmat & The Cakemakers hadde nylig besøk av TV2.

Tørre og saftige skolebrød

Etter telefonen fra TV2 rigget han og de andre på jobben ribakeriet for innspilling og fikk trykket opp t-skjorter med "JE ♡ Skulebrød" som jentene hadde på seg gjennom hele konkurransen.

– De hadde på forhånd tørrtrent med noen skikkelig tørre skolebrød, så de var både overrasket og glade da de kjente smaken på våre saftige, humrer Bakke. Etter hans mening finnes det ikke noe bedre enn fersk søtbakst.

Skolebrødene fra The Cakemakers er laget av meierismør, helmelk, 100 prosent norsk hvetemel, grovkvernede kardemommekjerner, kokt vaniljekrem og melisglasur av melis og eggehvite.

Spiser rett fra ovnen

– Nystekte wienerbrød som er så sprøe at de knitrer bare du ser på dem!
Bakke forteller at han aldri spiser søtbakst helt kaldt:
– Jeg spiser det enten rett fra ovnen eller varmer det noen sekunder i ovnen før det nytes med en kaffekopp eller et glass med kald melk.
SolungMat & The Cakemakers leverer catering og bakevarer. De har et eget mat- og bakeriutsalg på Sundmoen på Flisa.

Atico Solør AS

– Vi er en avdeling i Atico Solør AS som er en arbeids- og inkluderingsbedrift. Vi bistår mennesker som at ulike grunner har falt utenfor arbeidsliv eller utdanningsløp tilbake til jobb eller utdanning. Noen får vi tilbake i ordinær jobb, mens andre får en tilrettelagt arbeidshverdag hos oss. Dette er et svært meningsfult arbeid som gir både mestringsfølelse og arbeidsglede. Nylig kom «I fyr og flamme»på besøk. Hvordan det gikk kan du se på TV2 på torsdag.

Powered by Labrador CMS