FROKOSTPRAT MED HELGA HELLAND, NY KLYNGELEDER I 7 STERKE

HAR TRUA: - Jeg har stor tro på videre vekst i Kongsvingerregionen, sier Helga Helland, ny klyngeleder i 7 sterke. Nå gleder hun seg til å bli kjent med flere av medlemsbedriftene

Imponert over næringslivet i Kongsvingerregionen

Publisert Sist oppdatert

God morgen? – Ja da, selv om jeg er et ordentlig B-menneske, sier Helga Helland, ny klyngeleder i 7sterke, da vi ringer henne på en fridag. Frokost spiser hun sjelden: – Jeg tar kanskje en smakebit av noe av det som havner i barnas matbokser, ellers blir det et knekkebrød litt senere på dagen.

 

Med to gutter på fem og nesten åtte som skal i barnehage og skole er det full rulle både på morgenen og ettermiddagene for Helga og mannen. Den morgenen vi snakker med henne har hun fri, sola skinner og hagearbeid står på agendaen. 

Fra Oslo til Kongsvinger

– Jeg kobler best ut og henter energi når jeg får holde på med hagearbeid. Nå er det sesong for å rydde etter sommeren og klargjøre hagen til neste år. Dessuten er det omsider godt vær!

 Helland og mannen hennes er oppvokst i Kongsvinger. For to år siden flyttet familien «hjem». Pandemien fikk dem til å bestemme seg for å bytte bosted:

– Eldstemann skulle begynne på skolen og vi savnet å ha familie og venner nærmere, så valget ble etter hvert ganske tydelig. Vi har bodd her i to år og jeg er stolt av å kunne vise frem «livet på landet» til venner på besøk fra Oslo. Nå har vi den landsbyen rundt oss som vi selv er vokst opp med – og ikke minst besteforeldre som stiller villig opp.

Ønsker å bidra i nærmiljøet

Nå må vi bare lokke flere til å flytte tilbake og bidra med sin kompetanse - her er det rom for flere!

 Hennes tidligere jobb var i Nagra, Nagra – en del av Kudelsko Group. Helland har lenge hatt et ønske om å bidra i nærmiljøet der de bor nå og hvor barna deres skal vokse opp. Det siste trekvart året har hun bistått 7sterke og Klosser med å lede arbeidet i forprosjektet «kompetansesenter industri».

– Jeg gleder meg veldig til å bli mer kjent med enda flere av medlemsbedriftene og samarbeide med alle de dyktige folka!

Hva tenker du om næringslivet i Kongsvinger?

Næringslivet i Kongsvingerregionen har imponert meg på mange måter! Det er så mye engasjement og vilje til å få ting til, og det er en åpenhet og villighet til å dele dem imellom som jeg ser som en sterk suksessfaktor for veien videre. Dessuten gjøres det mye grundig arbeid i å tilpasse seg fremtidige krav, for eksempel innen bærekraft, så jeg har stor tro på fortsatt vekst i regionen. Nå må vi bare lokke flere til å flytte tilbake og bidra med sin kompetanse - her er det rom for flere!

Powered by Labrador CMS