På lørdag kommer de til Finnskogen. Her er Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland i forestillingen Ro mitt hav fra 2022. (Foto: Oddleiv Apneseth).

Jubel og ettertanke på Finnskogen

Skogfinsk Museum får 20 millioner kroner til å bygge nytt museumsbygg på Finnskogen.

Pengene er inne i forslaget til revidert nasjonalbudsjett som ble offentliggjort i går. Etter ferien er gravemaskinene på plass og kan starte utgravingen ved Rotnas vestbredd i Svullrya.

Den totale rammen for det nye museumsbygget blir dermed på 126,6 millioner kroner.
Og ikke nok med det, museet får også en engangssum på to millioner kroner til driftsbudsjettet for 2023, skriver Glåmdalen i dag.

– Fantastisk. Rett og slett fantastisk. Vi håpet og trodde på mer penger, men ikke hele potten på 20 millioner ekstra. Og attpåtil to millioner til driftsbudsjettet, sier museums leder Dag Raaberg til Glåmdalen.

Forslaget til revidert statsbudsjett legges fram i dag, torsdag klokka 11, og skal endelig vedtas 16. juni.

Mer nært forestående er en forestilling på kafeen Ettertanken lørdag 13. mai klokka 15. Da vil Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland fremføre diktet «Fra Istid til Nå» av Hans Børli.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap), sier følgende om de ekstra midlene til museet:

– Skogfinsk museum tar vare på viktig kulturarv og historier som ikke må bli glemt. Vi har holdt tett kontakt og fulgt situasjonen deres nøye, og prioriterer derfor nå å gi dem økt driftstilskudd og investeringsmidler, slik at de nå kan åpne og etter hvert ta imot besøkende og ta i bruk de nye, spennende lokalene sine, sier Trettebergstuen.

Kilde: Glåmdalen

Powered by Labrador CMS