SLUTT PÅ BILLETTSALGET: Kongsvinger stasjon har ikke lenger kiosk og billettutsalg. (Foto: Øivind Roos).

Kiosk og billettutsalg rives på Kongsvinger

Reisende fra Kongsvinger stasjon får i flere år fremover ikke lenger kjøpt billetter, niste eller lesestoff før de går på toget. Kiosken rives for å gi plass til et nytt kontorbygg.

Saken har vakt oppmerksomhet på Facebook. Flere gir uttrykk for at de savner kiosken. De lurer også på om de må betale ombordtillegg når de kjøper billett på toget. Det må de ikke.

– Det er ikke ombord-tillegg for reisende fra stasjoner uten automat, betjent billettsalg eller en Narvesen-butikk som selger Vy-billetter, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Skaara Imset i Entur. Hun anbefaler reisende å laste ned Entur-appen. Billetter kan også kjøpes på vy.no.

Rivingen ved siden av togstasjonen starter i disse dager og skal være ferdig før sommeren, opplyser Bane Nor.

Bygningsarbeidene medfører en del forandringer for de som tar buss eller skal bruke bil til toget. Bussterminalen blir å finne på Jernbaneplassen (5) etter sommerferien. Her vil den være frem til årsskiftet 2025 / 2026 da den erstattes med en ny kollektivterminal.

(SKISSE: Bane NOR)

Slippe av noen eller parkere et par timer?

Fra 1. juni kan du ikke parkere foran togstasjonen. Her blir det riggareal, så alle som skal parkere hele dagen må beregne litt ekstra tid for å parkere i Arkovegen (7) og gå til stasjonen. Kongsvinger kommune administrerer korttidsparkeringen.

Klem & kjør og HC-parkering

Fra etter sommerferien blir det Klem & kjør vest for dagens stasjonsbygning (1). Her blir det også HC-parkering. Sykkelparkeringen blir også flyttet for at biler og sykler skal slippe å blande seg. Det blir sykkelparkering i nordvestre hjørne av Stasjonsparken (2).

Parkere for å reise med toget

Dagens pendlerparkering (6) utvides med 27 nye plasser og det kommer samtidig på plass bedre belysning av området. Alt skjer i juni og juli og er klart til å ta imot togpendlerne i august.

Ny kiosk i 2025

Noe av stasjonsparken blir midlertidig riggareal, men vil fremstå i ny drakt innen 2026.

Kontorbygget er planlagt ferdig til sommeren 2025 og er første trinn i utbyggingen av søndre elvebredd ved Kongsvinger stasjon. Bygget vil bli del av et område med boliger og næring, bundet sammen av gater, torg og grønne lunger.

Det kommer en ny kiosk i 1. etasje i bygget hvor det blir mulighet for å kjøpe billett som i dag.

Powered by Labrador CMS