Artic Entrepreneur -24 på Gardermoen 

Anders Larsen (til venstre) og Frederik Karseth fra Lilleseth Kjetting på Skarnes var til stede på Arctic Entrepreneur på Gardermoen.

Kjærlighetserklæringen

– Dere er dønn ærlige og gode kamerater, hilste leder Julie Brodtkorb medlemmene i Maskinentreprenørenes Forbund i dag. Den tidligere statssekretæren i Erna Solbergs regjering kan ikke tenke seg å gå tilbake til politikken.

– I politikken var jeg ofte i tvil om jeg kunne stole på det som ble sagt på møter, om hva folk ble enige om etterpå. Med dere er jeg aldri det, sa Brodtkorb som nå leder Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) på sjette året. Nærmere 1700 er påmeldt Arctic Entrepreneur som går av stabelen på Gardermoen i disse dager. 

– FINE FOLK: Julie Brodtkorb er glad i medlemmene i Maskinentreprenørenes Forbund.

Hyllet medlemmene

Temaet for entreprenørsamlingen er sikkerhet og beredskap. Jonas Gahr Støre var invitert til å snakke om anleggsarbeidernes innsats for samfunnet. Han meldte avbud på grunn av endringer i regjeringen. Heller ikke justisminister Emilie Enger Mehl kom for å snakke om beredskap. 

Brodtkorb hyllet medlemmene for innsatsen under "Hans". – Dere visste med en gang hva som måtte gjøres - og gjorde det. 

Best til å ta imot lærlinger

VOND SITUASJON: MEF tar inn mange lærlinger. – Vi har hundre tusen ungdommer som lever i utenforskap her i landet vårt - en vond situasjon for de unge og fortvilende for foreldrene.

MEF er ifølge Brodtkorb selv landets beste bransje når det gjelder å ta inn lærlinger. – Vi har hundre tusen ungdommer som lever i utenforskap her i landet vårt, det betyr at de står utenfor arbeidsliv og skole. De har ikke krav på noe fra NAV fordi de ikke har jobbet tidligere. En vond situasjon for de unge og fortvilende for foreldrene. Mange av de unge har opplevd skolehverdager hvor selvtilliten er blitt brutt ned dag for dag. Og se forandringen når de blir tilbudt lærlingplass, se gleden over å mestre og ny tro på fremtiden - nå kan de til og med få lån til leilighet!I morgen skal bransjens beste lærebedrift kåres med kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun til stede. 

Hjelpetelefon 

Psykisk helse generelt blant medlemmene er også et tema som opptar forbundslederen: – MEF har som mål å bli best i norsk næringsliv på psykisk helse, sa hun og fortalte at forbundet har opprettet en hjelpetelefon til alle som sliter psykisk, det være seg etter en arbeidsulykke, tragisk hendelse på jobb eller privat eller økonomiske vanskeligheter. 

– Dere gjør Norge tryggere

Statssekretær Hans Petter Aasen tok over stafettpinnen på vegne av Støre. Han var også raus med godordene til de fremmøtte: - Da flommen kom, satte dere i gang arbeidet uten å vite hvem som ville ta regningen. Her kunne liv gå tapt og store materielle verdier. Det gikk ikke liv - fordi alle stilte opp. Hans og lignende hendelser vil komme tilbake og de vil skje hyppigere. Da er det godt å vite at vi har folk på utsatte steder med god lokalkunnskap og kunnskap om hvordan naturens herjinger fungerer. Kompetansen dere sitter med gjør Norge tryggere.

Powered by Labrador CMS