Overvekt av kvinner i banksektoren

– Flere kvinner tar nå utdanning i økonomi og finans. Dette reflekteres nok i arbeidsstyrken i banksektoren, sier avdelingssjef Siv Maj-Britt Biller i Odal Sparebank.

– Kvinnene har inntatt banksektoren

Publisert Sist oppdatert

– I min avdeling er vi flest kvinner. Det er det nok mange og varierte årsaker til, sier Siv Maj-Britt Biller, avdelingsbanksjef i Odal Sparebank. 

Hun er til stede på et fokusgruppemøte mellom kvinnelige ledere i Kongsvingerregionen. Arrangør er 7sterke som i sitt prosjekt Grønn industrivekst har kvinnelig entreprenørskap og ledelse som ett av flere fokusområder.  

Biller tror at en grunn til at det er en overvekt av kvinner på hennes arbeidsplass er at banken ofte tilbyr fleksible arbeidstider og muligheter for balanse mellom arbeid og familieliv. 

– Dette tror jeg appellerer spesielt til kvinner. En annen faktor er at det er flere kvinner nå som tar utdanning innen økonomi og finans. Det reflekteres nok i arbeidsstyrken i banksektoren. 

Bloggerne

Kvinnelige influensere som dårlige forbilder og rollemodeller for de unge ble tatt opp på møtet. Biller velger å nyansere bildet: 

– Unge jenter kan finne forskjellige typer forbilder blant bloggere, avhengig av bloggerens innhold og budskap. Mange bloggere fokuserer på mote, skjønnhet, livsstil eller reiseliv,  men vi har jo også bloggere som tar opp viktige sosiale spørsmål, kroppspositivitet og personlig utvikling. Unge jenter bør velge forbilder som reflekterer deres egne verdier og interesser. 

Selv har hun ingen forbilder blant bloggerne. 

– Jeg beundrer skihopperen Maren Lundby!

– Men jeg beundrer skihopperen Maren Lundby!  Som olympisk mester og verdensmester i normalbakke har hun bidratt til å fremme en idrettsgren der det er stor forskjell på muligheter for kvinner kontra menn. 

Les mer om hva de kvinnelige næringslivslederne i Kongsvingerregionen er opptatt av i neste utgave av Naering24.

 

 

Powered by Labrador CMS