Produserer og utvikler mobile ladestasjoner

– Vekstmulighetene for vår virksomhet er enorme, men avhenger av at vi får nok arealer å vokse på. Vi forventer at det er politisk vilje til å gi oss de mulighetene, sier Jannik Stanger i Nordic Booster på Rælingen.

Lager ladestasjoner til bygg- og anleggsbransjen

Publisert

De omsatte for 100 millioner i fjor, i år er målet å øke med 25 prosent. – Innen fem år skal vi omsette for en halv milliard dersom vi får en tomt vi kan vokse på, sier Jannik Stanger som er ansvarlig for alt salg og teknologi i Nordic Booster.

Nordic Booster i Rælingen produserer og selger mobile ladestasjoner og er en ledende leverandør av batterier til tunge kjøretøy og industriprodukter 

– Vi er antageligvis størst i Europa på mobile hurtigladere, sier Stanger. 

Utslippsfrie anleggsplasser

Han har god grunn til å være optimistisk på videre vekst for bedriften: I 2021 undertegnet Bergen, Oslo, Tromsø, Trondheim, Stavanger og Drammen en storbyerklæring hvor de satte som mål at kommunenes bygg- og anleggsvirksomhet skal være utslippsfri innen 2025. Norge har som ambisjon at innen 2030 skal hele bransjen – både i offentlig og privat sektor – være utslippsfri.

Det vil med andre ord være stort behov for ladestasjoner slik at de som jobber på bygg- og anlegg slipper å reise lange veier for å få ladet batteriene til gravemaskinene eller annet av det elektriske utstyret. 

ELEKTRISK TRIO: Fra venstre: Magne Gustavsen (49) drev i mange år sitt eget lyd og lysstudio. I voksen alder valgte han å omskolere seg og er nå voksenlærling i Nordic Booster samtidig som han tar fag på elektrikerlinja. Herman Brevig (24) er ferdigutdannet elektriker, det samme er kollega Stian Ekelund Sæther (25).

Vil ha industriparker på Romerike

– Vekstmulighetene er enorme, men avhenger av at vi får nok arealer å vokse på. Vi forventer at det er politisk vilje til å gi oss de mulighetene, sier Stanger. Han oppfordrer næringsutviklerne på Romerike til å bygge industriparker slik de har gjort på Gardermoen. 

– Det hjelper ikke å heie på næringslivet, vi må få den plassen vi trenger.

De mobile ladestasjonene koster fra en til fem millioner kroner, men kan også leies ut. I løpet av tre år har Nordic Booster solgt 70 mobile ladestasjoner. 

– Utviklingskostnadene er enorme

All utvikling og produksjon av ladestasjonene gjøres i Norge.

– Vi kjøper produkter fra norske samarbeidspartnere, norsk hele veien.

Utviklingskostnadene er enorme, ifølge Stanger, som er sivilingeniør og tidligere jobbet innen skipsbygging og maskineri. Bedriften har 16 ansatte og fem innleide. 

Trenger flere ingeniører

– Vi søker hele tiden etter dyktige ingeniører. Innen sommeren skal vi ansette fem-seks nye. Vi mener selv at vi kan tilby verdens morsomste arbeidsplass med en utvikling, testing og produksjon som er unik i Norge.

Batteriene kommer hovedsakelig fra Europa. Nytt for 2024 er at de mobile hurtigladerne vil komme med en helt ny type væskekjøltthaiwansk batteri som er hundre prosent brannsikkert og som gjør at våre mobile hurtigladere på henger kan levere selv på de minste typene kan levere 300 kw. 

En annen nyhet er at en lokal stor aktør kjøper seg inn i Nordic Booster for å bygge næringsliv på Romerike. Mer om dette på mandag!



MILJØKLYNGE: Nordic Booster har kontorfellesskap med Hydrogenious som driver med hydrogenløsninger og TechMarin Solutionssom leverer kloakkanlegg på skip og katalysatoranlegg som fjerner NOx-gasser.
Powered by Labrador CMS