Wenche Huser Sund: – Alle kan ikke jobbe i det offentlige så kudos til deg som tør å satse! (Foto: Mona Nordøy)

Leder: Lokale eiere er ryggraden i bygdene våre

Tusen takk for at du som eier og leder av en privat bedrift tør å påta deg ansvar for å satse på en forretningsidé du har tro på.

Tekst: Wenche Huser Sund, Salgsfabrikken

Du tør å påta deg lån over pipa for noe du har steintro på og som gir deg et stort økonomisk ansvar. Du tør å skape arbeidsplasser og bruker mye av tiden din på å løfte frem de ansatte.
Takk for at du tør å stikke hodet frem og kanskje står på topplisten over de som tjener mest i ditt lokalmiljø – og som av mange kan bli uglesett fordi du er en «riking».
Tusen takk for at du betaler mye skatt til samfunnet vårt og at du har mange ansatte som betaler skatt til et velfungerende samfunn.

Du er viktig for lokalmiljøet ditt, for mange familier og du gjør en sabla god jobb !

Dette burde mange politikere takke deg for!

Hadde vi ikke hatt lokale eiere som er brennende opptatt av sine bedrifter, så hadde vi hatt mange flere som var innom NAV-kontorene oftere.

Alle kan ikke jobbe i offentlig sektor – så kudos til deg som tør å satse !

Fokus på det vi får gjort noe med.

Det er en ruskete verden med krig i Europa, lav kronekurs, banker som går over ende i USA, ettervirkninger av covid, høye strømpriser, rentehevninger og dyrere varer.
Vi må ha fokus på det vi får gjort noe med.

God ledelse er å skape en verden folk vi være en del av. 

Da kan vi hente inn de dyktigste medarbeiderne til spennende stillinger og vi får ansatte som gleder seg til å gå på jobb, til å tilbringe tid sammen med deg som leder og eier.

Vi kan trene organisasjonen vår så vi har mer fokus på salg, så vi kan tjene mer penger og sikre bedriften vår.

Vi kan ta i bruk kunstig intelligens, AI, for å lette hverdagen vår, være positiv til forandringer og forbedringer og enda tydeligere sette oss i framsetet med begge henda på rattet og kjøre i riktig retning. For det er muligheter der fremme. De som tør å satse i dårligere tider, kommer som regel først ut av startblokka når vi får mer normale tider igjen.

Og vi har mye å glede oss til fremover. Sommeren kommer med lysere tider, mer varme og etter hvert ferie.
Og til høsten er det Valg – da kan vi stemme frem de politikerne som heier på næringslivet  – som heier på deg som lokal eier – som er ryggraden i å skape arbeidsplasser i bygd og by.

Wenche Huser Sund

Powered by Labrador CMS