Tom Wangerud underholder gjerne selv på julebordene. (Foto: Mona Nordøy)

Lever av å gjøre det gøy for andre

På tide å planlegge julebordet? Et julebord skal være morsomt og gjøre folk litt gladere. Det kan koste skjorta, men behøver ikke gjøre det. Man kan få mye morro for en billig penge også!

Tekst: Eva Alnes Holte

Vi har tatt en prat med Tom Wangerud (54) som har gjort underholdning til sitt levebrød. Han er daglig leder av Underholdningssjefen.no og selv en entertainer. Han har produsert musikal, holdt konserter og gitt ut CD med bandet Rust. Ellers har han bakgrunn fra kommunikasjonsbyrå og reklame.

JO MERE VI ER SAMMEN: Julebordet kan bety mye for samholdet i bedriften. For mange er det selve høydepunktet på jobben. (Foto: Pexels/Nicole Michalou)

Wangerud driver firmaet sammen med Glenn Juibregts, som er utdannet musikalartist. Juibregts har lang erfaring som produsent av forskjellige show og produksjoner. Sammen leverer duoen underholdning til 175 arrangementer i året. Fra basen i Kongsvinger sørger de for foredrag, festmusikk, underholdning og aktiviteter til firmafester, kurs/konferanser og private selskaper.

Visjonen er, ifølge Wangerud, å gjøre folk litt gladere.

UNDERHOLDENDE DUO: Tom Wangerud.(til venstre) og Glenn Juibregts har begge artistbakgrunn. (Foto: Mona Nordøy)

Slik får du fart på festen!

Tom Wangerud gir deg tipsene du trenger for å skape den stemningen du ønsker for kvelden – her har du mange valgmuligheter.

Musikalsk kåseri Et lettere alternativ til foredrag, er å by på et musikalsk kåseri om trivsel og arbeidsglede til aperitiffen. Dette er meningsfylt underholdning.
  1. God dansemusikk er viktig på et julebord. Vi anbefaler å finne et godt partyband som spiller variert musikk.
  2. Pianoentertainer eller DJ
    En rimeligere vei til målet er å booke en god pianobar-entertertainer. Noen av disse spiller bare piano og synger, mens andre spiller med backingtracks som gir en litt mer dansevennlig løsning. Man kan også nøye seg med en DJ.
  3. Toastmaster – komiker eller magiker
    Mange liker å la en toastmaster holde i middagen. Dette kan man la en i selskapet ta ansvar for, eller dere kan engasjere profesjonell hjelp. Mange proffe komikere tar også på seg å være toastmaster. En morsom variant er å la en god magiker gjøre jobben. En komiker eller magiker kan naturligvis også kjøre et innslag uten å være toastmaster.
    HELT MAGISK: Hvorfor ikke la en magiker være toastmaster? (Foto: Pexels Nikolay Ivanov)

  4. Syngende toastmaster
    Eller hva med en syngende toastmaster? Denne krydrer kvelden med gode «musikalske mellomretter». Akkompagneres gjerne av en pianist, og de to også kan fortsette som partyduoe etter middag.
  5. PartyQuiz Show
    Underholdningssjefens PartyQuiz Show er en lagkonkurranse som drar opp stemningen skikkelig, med artister som synger låter og oppgaver på storskjerm. Underholdningen kommer i bolker gjennom middagen, og skaper høy allsangfaktor. Det finnes også en budsjettvariant hvor en DJ kjører leken uten artister.
  6. Syngende Servitører
    Fire proffe musikalartister kommer inn under middagen med fengende popmedleyer. Løfter stemningen helt i taket, og etter middag kan backingbandet spille opp til dans.
  7. Aktiviteter
    Det er aldri feil å benytte julebordsanledningen til å styrke teamfølelsen. Dersom dere legger opp til at arrangementet begynner et par timer før middag, får dere tid til å leke litt sammen føst! Aktivitetene Signum Grata, Action Track, Busy Brain og Escape Box er eksempler på leker som lar deltakerne bli bedre kjent og styrker samholdet.
  8. Mordgåte
    I et mindre selskap kan en mordgåte i beste Agatha Christie-stil være spennende. Da får gjestene utdelt ulike roller med tilhørende info, og en instruktør leder rollespillet – som foregår gjennom en bedre middag.
  9. Motivasjonsforedrag
    Noen liker å benytte anledningen til noe samlende. Et lett motivasjonsforedrag om samarbeid og arbeidsglede på ettermiddagen kan gi kvelden merverdi før festen tar av.
  10. Musikalsk kåseri
    Et lettere alternativ til foredrag, er å by på et musikalsk kåseri om trivsel og arbeidsglede til aperitiffen. Dette er meningsfylt underholdning.

LES OGSÅ Underholdningen er viktigst

Powered by Labrador CMS