Bygg og anlegg, bilbransjen og næringsmiddelprodusentene ser mest pessimistisk på framtidsutsiktene. (Foto: Mikael Blomkvist / Pexels).
Bygg og anlegg, bilbransjen og næringsmiddelprodusentene ser mest pessimistisk på framtidsutsiktene. (Foto: Mikael Blomkvist / Pexels).

Liten tro på framtida i Innlandet

NHOs medlemsundersøkelse i november viser at fremtidsutsiktene er ytterligere svekket. 52 prosent av bedriftene i Innlandet venter en forverring av markedssituasjonen de neste seks månedene, kun åtte prosent melder om en bedring. – Stemningsforverringen er ikke en blaff, sier regiondirektør Jon Kristiansen i NHO Innlandet.

I NHOs ferske medlemsundersøkelse for november melder 25 prosent av bedriftene i Innlandet at nåsituasjonen er dårlig, noe som er tilsvarende fra oktoberundersøkelsen.
Fremtidsutsiktene er ytterligere svekket: 52 prosent av bedriftene i Innlandet venter en forverring av markedssituasjonen de neste seks månedene, kun 8 prosent melder om en bedring.

Nedgang i alle bransjer

Undersøkelsen viser at alle bransjer nå har en overvekt av pessimister. Størst er overvekten av pessimister i bygg og anlegg, bilbransjen og næringsmiddelprodusentene. Alle fylker har også en overvekt av pessimister. Rogaland har færrest pessimister, Innlandet flest.

– Vi vurderte oktobertallene for Innlandet som overraskende svake da de kom. Når november kommer ut på om lag på samme nivå, understøtter det at stemningsforverringen i oktober ikke skyldtes tilfeldigheter, eller var et blaff, sier Kristiansen i en pressemelding fra NHO Innlandet.

Les også innlegget fra vår faste bilspaltist: El-brems fra myndighetene

Powered by Labrador CMS