Odal Rockeklubb har mange gode konserter, synes Franziska Bohlmann i Mapei (Foto: mapei.com)

Motorsykler, musikk – og Mapei

Møt Franziska Bohlmann som dro fra Tyskland til Nord-Odal for å jobbe med produktutvikling i Mapei.

– Vi pleide å reise mye til Sverige på ferie da jeg var ung, forteller hun på nettsiden til Mapei som presenterer Bohlmann i et lengre intervju.

–Jeg likte godt naturen her, og søkte meg egentlig til Sverige som au pair etter at jeg var ferdig utdannet kjemilaborant. Så ville tilfeldighetene det til at det var en familie i Oslo jeg kom best overens med, så jeg flyttet dit i 2009, forklarer Franziska Bohlmann.

Fra oljebransjen til Mapei

Bohlmann vokste opp i Schwerin og tok fagutdanning i Münster med praksis på universitetet der før hun søkte seg til Oslo. Etter en stopp i oljebransjen fant hun drømmejobben ved FoU-avdelingen til Mapei.

– Jeg har alltid syntes det har vært spennende med forskning og utvikling. Hos Mapei har jeg blitt en del av et kjempeflott team og både vært med på fellesprosjekter og fått ansvar for å utvikle produkter selv.

REGJERINGEN: HELTID SKAL VÆRE HOVEDREGELEN

– Var litt overveldende

Mapei legger stor vekt på å tilrettelegge for nye arbeidstakere.
– Omvisningen første dagen var litt overveldende, det var så mange som jobbet her, men alt var tilrettelagt for at jeg skulle kommer meg i gang raskt og det har vært interessante oppgaver hele veien. Produktsjefene melder inn ønsker til oss, og jeg er praktisk anlagt og glad i å jobbe med hendene, så oppgavene er midt i blinken.

Mann og barn

Det gikk ikke lang tid før Franziska ønsket å videreutdanne seg.
– Jeg skjønte fort at her både trivdes jeg og hadde muligheten til å utvikle meg videre. Mapei hjelper meg med å ta en bachelor i kjemi i Tyskland. Det er et nettbasert studie med eksamen i Hamburg, og jeg har fått dekket kostnader både til utdanning og reise når det har vært nødvendig, forklarer hun.

Sammen med mannen og barna har hun etablert seg i kommunesenteret Sand. Hun trives i Innlandsnaturen.

– Jeg kommer fra landsbygda i Tyskland, og trives veldig godt her. Mannen min er bilmekaniker på Jessheim og ungene som er født i Norge går på skole her.

TA BUSSEN FOR EN TIER

Odal Rockeklubb

Ved siden av jobben og familien er de to store lidenskapene motorsykler og musikk.
– Favorittbandet er nok Rammstein, men Odal Rockeklubb har mange bra konserter og jeg tar turen så ofte jeg har mulighet. Så ønsker jeg meg en motorsykkel når jeg får tid til det.

Med en bachelor i sikte gleder Franziska seg til å utvikle seg videre.
– Mapei har et internasjonalt miljø og jeg er heldig som har kommet er sted som ønsker at jeg videreutdanner meg og strekker meg. I tillegg til å jobbe på laboratoriet får jeg være med ut å teste produktene vi designer, og jeg har også vært med på en del studentmesser. Det er en fin avveksling å få møte ungdom som kan tenke seg en jobb her. Mapei gir gode muligheter og jeg gleder meg til å gå på jobb om morgenen, understreker hun.

Kilde: Mapei.com

Powered by Labrador CMS