Kongsvinger kommune er nominert til årets vertskommune for sin mangeårige innsats for et bærekraftig næringsliv. (Foto :Kongsvinger kommune)

Nominert til årets vertskommune

Kongsvinger kommune har klart å snu en region med tap av mange arbeidsplasser til å bli en region i vekst. Nå er Kongsvinger nominert til årets vertskommune av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Kommunesektorens organisasjon (KS).

Gratulerer til ordfører Eli Wathne, rådmann Lars Andreas Uglem og alle gode folk i Kongsvinger. Kongsvinger og de andre kommunene i regionen har over mange år samarbeidet med næringsliv, høgskole og næringslivsapparat om næringsutvikling og tilrettelegging for bærekraftig næringsvekst. Kongsvinger har snudd en region med tap av mange arbeidsplasser til en region i vekst, heter det i pressemeldingen fra NHO og KS.  

Kongsvinger er nominert i kategorien store kommuner sammen med Rana og Kinn. Offentliggjøringen av vinnerne skjer 1. februar under Kommunalpolitisk toppmøte 2022. 

Jon Kristiansen, leder for NHO Innlandet, sier til Næring24 at et offensivt og godt samarbeide mellom næringslivet og  kommunene i regionen nå bærer frukter Kongsvinger har i mange år vært jobbet svært godt med å bygge kompetanse, fra ungdomsskolen og opp til Forskningssenteret. Og, det jobbes svært godt med å tiltrekke seg bedrifter som satser på bærekraft, berømmer han. (Foto: NHO Innlandet) 

Vel fortjent! 

– Det er bra driv i Kongsvingerregionen – nå belønnes Kongsvinger med å bli nominert til årets vertskapskommune. Gratulerer så mye, veldig fortjent, sier Jon Kristiansen, leder for NHO Innlandet, til Næring24. 

– Regionen har fått en stadig sterkere posisjon her i Innlandet. Et offensivt og godt samarbeide mellom næringslivet og kommunene bærer nå frukter. Det har gjennom mange år vært jobbet svært godt med å bygge kompetanse, fra ungdomsskolen og opp til Forskningssenteret. Og, det jobbes svært godt med å tiltrekke seg bedrifter som satser på bærekraft, berømmer Kristiansen.   

I nominasjonen heter det at Kongsvinger over flere år har samarbeidet med regionens næringsliv, høgskole, næringsutviklingsapparat samt de andre kommunene om å tilrettelegge for en bærekraftig næringsvekstSammen med de andre aktørene har Kongsvinger kommune snudd en region med tap av mange arbeidsplasser til en region i vekst.

– Sentralt i dette har vært arbeidet har vært å være en pådriver i det regionale næringsutviklingsarbeidet, som har resultert i en regional næringsstrategi og næringsarealstrategi som både stimulerer og legger rammer for regionens offensive satsning, heter det videre i nominasjonen. 

– Kongsvinger kan kjenne på den brusende følelsen, sier alltid engasjerte Jon Kristiansen i NHO Innlandet. 

Powered by Labrador CMS