POLITIET OPPFORDRER: Vær årvåken og rask med å spørre fremmede på området om de trenger hjelp. Noterer registreringsnummer på kjøretøy, kjøretøymerke, type og farge på trekkvogner som observeres i nærområdet, farge på kjøretøy. Notér klær og sko på føreren og om mulig ta bilder. (Foto: Pexels)

Politiet : – Ta inn varene før stengetid, øk vaktholdet!

Spesialister på grove tyverier av kapell- og trailertilhengere er på ferde i Norge. Både avstengte og åpne terminalområder er målet, melder Øst Politidistrikt som ber folk være på vakt.

Tyvene stjeler blant annet kapellhengere fra spedisjonsfirmaer eller andre sentrale varemottak. Det kan heller ikke utelukkes at butikker som har kapasitet til å ta imot store partier av varer, som for eksempel matleveranser, er utsatt.

Laster om i Sverige

Både avstengte og åpne terminalområder er gruppens mål, heter det i en nyhetssak på nettsiden til Norsk Lastebileierforbund.

Framgangsmåten skal være å kjøre inn på terminalområder med trekkvogn, hekte på kapellhengeren med varer og kjøre til avsides områder for omlasting. I grensenære områder kjøres kapellhengeren til Sverige.

Dårligere salg av nullutslippsmaskiner 

Sannsynligvis er det den samme gjengen fra Litauen som utførte tilsvarende grove tyverier i Norge høsten 2022, melder Norsk Lastebileierforbund.

Vær på vakt!

Politiet ber nå utsatte grupper om å sørge for at alle kapellhengere tømmes for varer før stengetid, også de som ankommer sent på kvelden eller nattestid. Videre er det viktig å sørge for forsterket fysisk sikring og økt vakthold eller overvåkning:

  • Vær årvåken og rask med å spørre fremmede på området om de trenger hjelp.
  • Noterer registreringsnummer på kjøretøy, kjøretøymerke, type og farge på trekkvogner som observeres i nærområdet, farge på kjøretøy.
  • Noter klær og sko på føreren.
  • Om mulig ta bilder og gi politiet.

Vi står i en kollektiv oppmerksomhetskrise 

Kilde: Norsk Lastebileierforbund.

Powered by Labrador CMS