NHO kommenterer det reviderte nasjonalbudsjettet

SAVNER TILTAK FOR BYGGENÆRINGEN: Mye bra i det reviderte budsjettet, men vi er bekymret for utviklingen i byggenæringen, melder NHOs regiondirektør Jon Kristiansen.

– Savner drahjelp til byggenæringen

Publisert Sist oppdatert

– Overordnet kan man si at det er mye bra i budsjettet. Men det viser også at vi må jobbe hardt videre for sikre arbeidsplasser og styrke bedriftenes rammebetingelser, kommenterer Jon Kristiansen, direktør i NHO Innlandet.

Han åpner med å si at det er positivt at regjeringen nå har satt en tydelig sluttdato for den ekstraordinære arbeidsgiveravgiften på lønningen over 750 000 kroner. 

– Fra 1. januar neste år får bedriftene nå mulighet til å planlegge skikkelig framover. Bedriftene våre etterlyser alltid forutsigbarhet for å kunne skape trygge arbeidsplasser. 

 Private helseaktører skal få ned sykehuskøene

Kristiansen gir også honnør til regjeringen for å anerkjenne de private helseaktørene i arbeidet for å få ned sykehuskøene. 

–Vårt velferdssamfunn er bygget på samarbeid mellom offentlig og privat sektor, også innen helse- og omsorgstjenester. Denne velferdsmiksen må vi sørge for å videreutvikle og forbedre. Samarbeidet mellom det private og det offentlige må stimuleres heller enn svekkes. 

Bekymret over utviklingen i byggenæringen

Han uttrykker imidlertid bekymring over utviklingen i byggenæringen: 

– Regjeringen ser ikke ut til i sitt reviderte budsjett å ha kommet med grep som vil styrke aktiviteten og sikre kompetansen i næringen, sier han og viser til BoligPartner som mylig meldte oppbud på bakgrunn av det kraftige fallet i nyboligmarkedet. 

– Her er det behov for solide tiltak. 

Powered by Labrador CMS