Møt gründerne på Romerike

GRUSSPRUTERNE: Marita og Arnstein Wike elsker livet som «grussprutere» på landeveiene. Nå har lidenskapen blitt en bigeskjeft for ekteparet.

Skal selge mc-utstyr på fritiden

Publisert Sist oppdatert

 – Vi begynner rolig, så får vi se hva som skjer etter hvert, sier Arnstein Wike. Han og kona Marita er begge i full jobb, men har tatt over et firma som selger motorsykkelutstyr. Det har de tenkt å drive som en bigeskjeft.

 

Arnstein Wike har ingen planer om å slutte i jobben for AF Gruppen i Sverige. – Ikke før jeg er 70, sier han.

Næring24 Romerike treffer ekteparet på et gründerkurs i regi av Etablerertjenestene på Lillestrøm. Arnstein er i full jobb for entreprenør- og industrikonsernet AF Gruppen i Sverige, Marita har akkurat begynt som lærer på Bjørkelangen videregående skole. Ingen av dem har planer om å slutte i den faste jobben sin. – Iallfall ikke før jeg er 70, sier Arnstein (57) .

 – Men tar salget helt av, noe vi selvfølgelig håper på, ansetter vi nok en person til. 

- En mulighet vi ikke kunne la gå fra oss

Arnstein og Marita er ivrige motorsyklister. De har kjøpt produktene de nå skal selge i flere år allerede.

– Da vi fikk rede på at den forrige eieren av Ledena skulle selge, kunne vi ikke la dette gå fra oss.

 Første september overtok de nettbutikken ledena.no–«verdens tøffeste vanntette sekker og bagger for motorsykler». Ledena har bagger små som matpakker til «verden rundt-størrelse». Baggene – totalt 57 forskjellige varianter – og sekkene de selger produseres hos sveitsiske Enduristan. Ledena er ifølge Arnstein alene i Norge om godsakene.

Elsket av grusspruterne

– Selv om det er snakk om en nettbutikk, kan kundene også oppsøke oss etter avtale. Vi er jo slik, vi mc-folk, at vi ønsker å ta på det vi kjøper. 

 Målgruppen deres er naturligvis alle som kjører motorsykkel og vil ha med seg bagasje. – Tre lag med membran gjør at de holder seg tørre og er lette å vaske. De som kjører motorsykkel på grus - grusspruterne – elsker dem!

Powered by Labrador CMS