LANGE MATTRADISJONER : Lokale råvarer står på menyen når Kjersti Rinde Omsted fra Opaker Gård tilbereder middag og dessert på reiselivskonferansen i kveld .

Smaken av Kirkenær til Hamar i kveld

Publisert Sist oppdatert

På menyen fra Opaker Gård:

Hovedrett: Brisket fra økologisk grasfora storfe servert med blåbærsaus, urtestekte poteter og emmerotto ville vekster

Dessert: Blåbær- og rabarakake bakt på urkorn servert med ovnsbakt rabarbra, blåbærcoulis, pisket rømme, gjøksyre og syrin

Opaker Gård på Kirkenær stiller med hovedrett og dessert når reiselivsfolket møtes til middag i Hamar i kveld. Kjersti Rinde Omsted, Lise Skaalerud og Jochem Meijer har tilberedt maten som serveres av elever på matfaglinja i byen.

Vi får en rask prat med Kjersti om menyen før hun ankommer årskonferansen til NHO Reiseliv hvor 600 nøkkelfolk fra hele landet samles i dag og i morgen. Hensikten med reiselivskonferansen er å binde matregionene i Innlandet tettere sammen. 

Smaken av Innlandet

– Vi ønsker å bygge bro mellom reiseliv- og landbruksnæring ved skape stolthet blant leverandører og reiselivsbedrifter, sier styreleder i NHO Reiseliv Innlandet Johannes Nermo.

På konferansens første dag står det beste Innlandet har å by på, på menyen. Råvarene og rettene representerer de ulike regionene på Innlandet: Valdres, Nord Gudbrandsdalen, Sør-Gudbrandsdalen, Hadeland og Gjøvikregionen, Hamar-regionen og Kongsvinger-regionen. Maten blir tilberedt av kokkene ved Opaker Gård, Nythun, Viavang, Skåbu Fjellhotel, Granavolden Hotel & Gjæstgiveri, Atlungstad Brenneri og Sota. Her kan bransjefolket nyte alt fra vellagret rakfisk, mør lammebog, tørrsalta elg skutt i høyfjellet til Svinenakke fra Næs surret i Tronfjellskinke fra Tynset og grasfora økologisk ku fra Opaker.

Viktig matfylke

– Innlandet er et viktig matfylke med stolte tradisjoner innen jakt, fiske og landbruk. Det gir oss et stort matfat å by på når reiselivet samles på Hamar.Alle har geografisk beskyttet betegnelse, og er fantastiske på smak, forteller Solbjørg Kvålshaugen, turistvert på Fondsbu og en av arrangørene for Get-together-samlingen.

– Vi skal servere hovedrett og dessert til 75 av gjestene, forteller Kjersti Rinde Omsted. Opaker Gård kan vise til lange mattradisjoner på gården knyttet til jorden og skogen. De har et rikt utvalg av råvarer i tillegg til sitt egenproduserte, langtidsmørnede storfekjøtt av grasfôra hereford og angus.

 

Powered by Labrador CMS