Bredesen Opset Prefab AS på Kirkenær har solcellepanel på taket

FØLGER MED PÅ STRØMMEN: Fra kontoret kan daglig leder Brede Bredesen Opset følge med på med på strømproduksjonen og - forbruket via en app på mobiltelefonen.

Solcellepanel og soloppgang for Bredesen Opset på Kirkenær

Publisert Sist oppdatert

495 solcellepaneler på fabrikktaket sørger for å forsyne hele produksjonsanlegget med ren og rimelig strøm. Daglig leder av Bredesen Opset Prefab AS anslår at det vil ta over sju år før investeringen er nedbetalt. Men alt handler ikke bare om lønnsomhet, sier han.

–Når sola skinner for alvor, selger vi overskuddet på det åpne strømnettet. Selv om vi ikke akkurat blir rike av å drive med dette, tenker vi at det er vårt lille bidrag til å løse strømmangelen vi har her i distriktet, sier Brede Bredesen Opset på bedriftens egen nyhetsside. 

Opptatt av bærekraft

Solcelleanlegget  Bredesen Opset Prefab AS har installert er en solid investering som det ifølge Brede Bredesen Opset vil ta over sju år å nedbetale. Men alt skal ikke bare handle om lønnsomhet: 

-Vi lever jo av tømmer og skogen vår, og vi er opptatt av å benytte de nære ressursene på en så bærekraftig måte som mulig. Sola er jo i høyeste grad en ren og fornybar energikilde, og for oss som bruker temmelig mye strøm til alle de store maskinene våre, er dette et naturlig skritt på veien mot å bli en så miljøvennlig og bærekraftig produsent som mulig, sier Brede Bredesen Opset på egen nyhetsside.

I fjor produserte solcelleanlegget omtrent like mye strøm som bedriften har bruk for på årsbasis, heter det på nyhetssiden til selskapet.

Ønsker seg batteripark

I fjor produserte solcelleanlegget omtrent like mye strøm som bedriften har bruk for på årsbasis. 

De 495 moderne solcellepanelene levert av SolarEdge legger beslag på tett oppunder 3000 kvadratmeter av det flate fabrikktaket, og det er fremdeles plass til flere. Bredesen Opset er ikke fremmed for å utvide med tid og stunder. Men aller øverst på energiinvesteringslisten står en egen batteripark.

STOR INVESTERING: Det vil ta syv og et halvt år før solcelleanlegget er nedbetalt.Daglig leder er ikke fremmed for å utvide, men øverst på ønskelista står en batteripark.

-Vi produserer mer enn nok strøm gjennom hele sommerhalvåret, men i tider hvor solen ikke skinner er vi fortsatt avhengige av å kjøpe. Det hadde vi sluppet hvis vi kunne ta vare på overskuddsstrømmen vår. Foreløpig er slike batterier temmelig kostbare, men vi får se hvis prisene normaliserer seg.

Elg i soloppgang

Bredesen Opset AS ble kåret til Årets bedrift i Grue i 2022. Under en høytidelighet i forbindelse med den årlige høstfesten mottok daglig leder heder og ære fra ordfører Rune Grenberg sammen med en et fotografi av en elg i soloppgang. Ordføreren gjorde et poeng av at det ikke passet med en elg i solnedgang til en bedrift som "går så det suser". 

Det var under en høytidelighet i forbindelse med den årlige høstfesten i slutten av september at daglig leder Brede Bredesen Opset kunne motta heder og ære fra ordføreren og et symboltungt fotografi av en elg i soloppgang.

–Det er jo selvsagt. Elg i solnedgang vil vi ikke ha for en bedrift som går så det suser, sa ordføreren da han overrakte prisen.

Kilde: https://bredesenopset.no/

Powered by Labrador CMS