VÅRRENGJØRING: Terje på vei ut i finværet, rydder den store tomta fri for grus, løv og kvister. (Foto: Kristin MacKie).

Terje tusenkunstner

– Som vaktmester har jeg stor frihet og veldig variert arbeidshverdag, sier Terje Holter (57) som jobber for Salgsfabrikken og Ask Media på Kirkenær.

Tekst: Eva Alnes Holte / Foto: Flere

Da vi snakker med ham er han travelt opptatt med «vårrengjøringa» på uteområdet rundt Salgsfabrikken. Terje er ute i finværet, rydder den store tomta fri for grus, løv og kvister. Andre tider på året klipper han plenen eller måker. Når det regner, er det nok å gjøre inne. Salgsfabrikken har flere bygninger og Terje blir satt til alt av oppussingsarbeid og vedlikehold de tre dagene i uka han jobber der. Resten av uka er han å finne i Ask Media som holder til i sentrum av Kirkenær. Der er det lite utearbeid, men mer å gjøre inne og han blir også satt til diverse administrative oppgaver.

ALLSIDIG JOBB: Mye å gjøre året rundt på Salgsfabrikken, både ute og inne. (Dronefoto: Daniel Westre Hansen).

Selvstendig handyman

– Det er det som er så fint med denne jobben at nesten ingen dager er like, smiler Terje fornøyd. Han setter også pris på den friheten han har til selv å innrette arbeidsdagen etter været og hva som haster mest der og da.

– Jeg får en liste, men tar det i den rekkefølgen som er mest hensiktsmessig. Det er veldig fint å kunne jobbe så selvstendig.

Terje Holter har jobbet som vaktmester i 34 år. Han har alltid vært en handyman og er selvlært.
– Jeg har bestandig likt praktisk arbeid.

Arvelig belastet

På kveldene reparerer han biler hjemme på verkstedet sitt. Ikke så rent sjelden trår han til når familie og venner trenger litt hjelp også. Hjelpsomheten er arvelig, skal vi tro Holter:

– Faren min var også sånn. Han var ikke vaktmester, men likte praktiske oppgaver og ble ofte spurt om å hjelpe til litt når det var noe som trengte å repareres eller vedlikeholdes. Det syntes han bare var hyggelig – og det synes jeg, også!

 

Les også: – Hvis du oppfører deg, får du være med Terje!

Powered by Labrador CMS