Regjeringen ønsker utvidelse av Terningmoen og gjenåpning av Haslemoen 

– Folkene er Forsvarets viktigste ressurs. Vi må ha nok folk med rett kompetanse til rett tid. Den videre oppbyggingen av Forsvaret krever at vi øker utdanningskapasiteten, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) da han fortalte om planene for Terningmoen og Haslemoen. Fra venstre: Lise Selnes, stortingsrep fra Hedmark (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp)

Våler-ordfører om planene for Haslemoen: – Vi er jo begeistret!

 – Det er ingen tvil om at også sør-regionen og faktisk Akershus vil nyte godt av en gjenåpning av Haslemoen. Hvis forslaget går igjennom betyr det mange flere arbeidsplasser i Våler,  sier ordfører Harry Vinje.  

 Forsvarsdepartementet sendte i går ut en pressemelding om at de ønsker å styrke utdanningskapasiteten gjennom utviklingen av Terningmoen og Madla som baser for Forsvarets rekruttskoler.

100 nye arbeidsplasser i Elverum

 I pressemeldingen heter det at grunnutdanningen av soldater skal flyttes ut av de operative avdelingene i Hæren og samles med hovedsete på Terningmoen i Elverum. Rekruttutdanningen på Terningmoen skal utvides gjennom modernisering og nyetablering av kapasiteter i leirområdet. Terningmoen skal dimensjoneres for å kunne utdanne om lag 1800 rekrutter fire ganger i året, fra om lag 300 i dag.

For å være i stand til å ta imot så mange flere rekrutter, må det bygges nye forlegninger, nytt kjøkken og velferdsfasiliteter.

Regjeringen vil investere mellom to og tre milliarder i Elverum og satsingen vil bety 100 nye arbeidsplasser.

Gjenåpning av Haslemoen leir

Nye Terningmoen planlegges ferdigstilt i 2036. Inntil den tid vurderes en gjenåpning av Haslemoen leir for å komme raskt i gang med det økte inntaket av rekrutter.

– En gjenåpning av Haslemoen vil bety mye i form av flere arbeidsplasser, sier Våler-ordfører Harry Vinje. Han synes det skjer mye positivt i disktriktet om dagen.

Ordføreren i Våler er begeistret over Regjeringens forslag: – Vi vil få mange flere arbeidsplasser. Det skjer mye positivt i vårt distrikt nå som det også satses sånn på Kongsvingerbanen og Solør- og Rørosbanen. Det er ingen tvil om at også Sør-regionen og Akershus vil nyte godt av dette. 

Harry Vinje kommer fra Bodø og har selv tilbrakt et år på Haslemoen. – Etter førstegangstjenesten og befalsskolen hadde jeg pliktåret mitt der, forteller han. - Gjenåpningen av Haslemoen er et bærekraftig valg. En aktør har drevet kontinuerlig vedlikehold av leiren som er i veldig god stand. 

Nå venter han spent på regjeringens langtidsplan som skal offentliggjøres fredag.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS