Næring24Romerike : Park- og anleggsmessen er sparket i gang

Marit Sagen styrer park- og anleggsmessen med stø hånd.

– Vi kunne gjerne hatt en hall til!

Publisert Sist oppdatert

Park- og anleggsmessen på Lillestrøm er Norges ledende fagmesse for alle som jobber i park- og anleggsbransjen. Her møtes alle eksperter innen lekeplassutstyr, parkmøbler, gravplassutstyr, belysning, vannhåndtering, rør, avfallshåndtering, stein, planter og trær.

I år er det rekordoppslutning om messen, forteller Marit Sagen, messegeneral og prosjektleder siden 2017. 

200 utstillere er fordelt på 18000 m2. - Det er helt fullt, vi kunne gjerne hatt en tredje hall!

Nå håper hun på rekord i antall besøkende også. – I fjor kom det 3500 til tross for ufyselig snøvær, kanskje kommer det 4000 i år? Vi får se!

Park- og anleggsmessen retter seg mot proffmarkedet, til våren kommer Hagemessen som er "for alle". Begge messene har et faglig program - på publikumsmessen mest rettet mot inspirasjon og populære innslag, på fagmessen er programmet preget av forskning og utvikling. Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører (NAML) står for programmet på Park- og anleggsmessen.

– Det er tydelig at Park og Anleggsmessen dekket et fagområde som mange er opptatt av. Antall besøkende har økt betraktelig, år for år. Beslutningstakere både i privat og offentlig sektor kommer til messen for å se produktnyheter og få faglig påfyll, sier Marit Sagen. Hun forteller at de allerede rett etter messen i november i fjor startet påmelding til årets messe.

 I år pågår messen på onsdag og torsdag i motsetning til i fjor hvor man for første gang avholdt messen torsdag og fredag. 

– Det var et prøveprosjekt, sier Marit Sagen. - Vi opplevde at mange besøkende fra stat og kommune dro tidlig hjem på fredag. Utkjøring fra hallene på fredag og lørdag skapte også problemer med hensyn til transportører. 

Utstillerne vi snakket med synes det er bra at arrangørene er gått tilbake til onsdag og torsdag – både av hensyn til publikum og til dem selv: "Vi er som regel helt pumpa etter to dagers messe og vil også gjerne kunne slappe av fredag ettermiddag". 

 

Powered by Labrador CMS