Frokostprat med Tom Wangerud, daglig leder i Underholdningssjefen

LØPETIDA ER I GANG: – Julebordsesongen er et maraton for oss i underholdningsbransjen. Vi springer fra det ene oppdraget til det andre og vi i Underholdningssjefen kaller det for løpetida, sier Tom Wangerud.

– Vi må ta tak i det som er digg!

Publisert Sist oppdatert

God morgen? Ja, og i dag er jeg i et usedvanlig godt humør, sprudler Underholdningssjefen Tom Wangerud i egen person. – Vi bor i et trygt land, har gode kolleger og masse oppdrag nå i julebordsesongen. Ingen ting av dette bør tas som en selvfølge, mener han.

I dag gleder han seg særlig over at han har klart å spise frokost etter en runde med omgangssyke. – Da jeg våknet i dag klarte jeg å få ned en toast med ost og skinke. Ble veldig glad for at jeg slapp å reise på jobb med dårlig mage. 

Lider av beslutningsvegring

Omgangssyke og andre syker er nemlig ingen grunn til ikke å møte fram, ifølge Wangerud. – The Show must go on! Eneste gyldig grunn er eget dødsfall. 

Wangeruds frokost varierer ellers med enten jordbæryoghurt hjemme eller egg og bacon på hotell. - Førti prosent av tida spiser jeg på hotell og der er det jo et utall valgmuligheter. Siden jeg lider av beslutningsvegring, har jeg landet på disse to alternativene. 

Lofoten - Storefjell - Sandefjord

Da Næring24 snakker med han sitter han i bilen på vei til Storefjell til en spillejobb med bandet  Tectyl Rock´n Roll  Party. I går holdt han motivasjonsforedrag i Lofoten og i morgen, fredag, venter først et foredrag på Storefjell før avreise til party-quiz-show i Sandefjord.

Det er mye å gjøre for en underholdningssjef i julebordsesongen. – Denne uka har jeg ansvar for åtte, men er ikke til stede på alle. Hos oss kaller vi desember for løpetida - vi springer fra det ene oppdraget til det andre. 

Underholdningssjefen har 250 arrangementer i året - Tom Wangerud er til stede på 80-90 av dem. Hege Karlsen holder styr på alle bookingene. 

– Hun har fått i oppgave å redde livet mitt og det gjør hun ! ler Wangerud.

Kalibrerer hjernen hver morgen

Det er heller ingen selvfølge at han klarer å holde humøret på topp: - Jeg mener man har valget mellom hva man fokuserer på. Når jeg blir sliten, er overarbeidet, har vondt i kroppen, vondt i magen, må jeg ta ansvar for det selv. Jeg har en fast morgenrutine som går ut på å kalibrere hjernen, det vil si at jeg bestemmer over hva hodet mitt skal tenke på. 

Tom Wangerud starter dagen med å spørre seg selv : Hva er det jeg kan glede meg til i dag? 

– Det man gir næring vokser. Det er lett å finne lyspunkter: Jeg bor i et trygt land, har gode kolleger, spennende oppgaver og mat på bordet. 

I dag tenkte han at spillejobben skal bli artig selv om den er omtrent fire timers biltur unna. – Nytter ikke å henge seg opp at det er langt å kjøre. Valgte å tenke at jeg har hyggelig selskap i bilen, at det blir gode samtaler og noen kaffepauser underveis - bilturen blir fin! 

Vi må ta tak i det som er digg!

 

Powered by Labrador CMS