BILFEST PÅ ROMERIKE

IKKE DESPERATE: – Dette er ikke desperate tider. Endelig har vi biler på lager igjen – nå gjelder det å være der kundene er, sier salgssjef Michael Bjørn-Hansen i Bavaria Lillestrøm.

– Her er alle bilene like hotte!

– Bilens Dag er et samarbeidsprosjekt mellom forhandlerne på Romerike for å hindre handelslekkasje til Oslo, sier Michael Bjørn-Hansen, salgssjef i Bavaria Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

Vi møter ham på takterrasssen til Strømmen Storsenter. 80 nye biler er parkert på rekke og rad med prisplakater og arrangørlogo festet på frontrutene. Ingen av de ti bilforhandlerne har egen stand. – Vi forhandlere står sammen om Bilens Dag for å vise bredden av forhandlerne her på Romerike, sier Bjørn-Hansen.

 Dramatisk endring

Det er først og fremst el-biler på takterrassen.

– Det er blitt en dramatisk endring i hva vi selger. Stadig færre bensin- og dieselbiler, stadig flere el-biler. Norge er størst prosentvis på el-biler i Europa, sier salgssjef Michael Bjørn-Hansen Bavaria Lillestrøm. Det er mange gode grunner til det, synes han:

–El-bilene er veldig funksjonelle og har vesentlig bedre sikkerhet enn bensin- og dieselbilene – de er jo nesten selvkjørte. Flere av dem har for eksempel et overvåkningssystem som forteller sjåføren når de er for slitne til å kjøre videre.

 Momsfritaket opphørte

 Bjørn-Hansen forteller om «ekstremt mye» salg og leveringer rett før årsskiftet: – Fra 1.januar 2023 gjaldt ikke lenger momsfritaket for el-biler som kostet over 500 000 kroner.

– Deretter var det vanskelig å selge mange av de dyrere el-bilene. Nå går det mest av de rimeligere el-bilene som også fungerer bra, sier selgeren.

 Ny utlånsforskrift

I juli i år trådte også en ny utlånsforskrift i kraft. Den innebærer at eventuelt billån skal være inkludert i rammen for boliglån som er på fem ganger inntekten.

 – Dermed er leasing blitt mer aktuelt for veldig mange, sier Bjørn-Hansen.

 Vi går en liten runde på takterrassen og prøver å fritte ut salgssjefen om noen favoritter, noen ekstra spennende nyheter.

Men nei:

– Her er alle bilene like hotte!

Powered by Labrador CMS