– Flisa Camping jobber med flere aktivitetstilbud til barn og unge. Målet er å ha faste aktiviteter under fellesferien, sier Hanna Kroken.

Over seks av ti velger Norges-ferie 

Publisert Sist oppdatert

Dyrtid og svak norsk krone har ført til at over seks av ti tar Norges-ferie i år. På Flisa Camping har gjestene allerede begynt å melde sin ankomst. 

– Inngangen til sommeren er allerede fullt i gang, sier Hanna Kroken.  Hun forteller at de har "relativt høyt belegg og etterspørsel på hyttene". – De fastboende virker klare for en ny sesong og og campinggjestene har allerede begynt å melde sin ankomst!

Flisa Camping en sommerdag.

Prisnivået og valutasituasjonen påvirker ferievalget

Over seks av ti av de som skal ha sommerferie planlegger å legge ferien til hjemlandet. Av disse planlegger over halvparten å dra på hytta, tett fulgt av å besøke venner og familie (45 prosent), eller å ta ferie hjemme og oppleve lokalsamfunnet (45 prosent), opplyser Reiseliv1. Artikkelen viser til Virke ReisePuls, som er en landsomfattende befolkningsundersøkelse over nordmenns ferievaner.

Glamtelt på Flisa Camping.

 Ifølge undersøkelsen planlegger nordmenn å bruke 45.900 kroner på ferie i år. Det skal være en økning på nesten 10.000 kroner i forhold til i fjor, som hadde et rekordlavt planlagt forbruk på 36.250 kroner. Nesten fire av ti nordmenn er tydelige på at reiseplanene vil være påvirket av prisnivået og valutasituasjonen. To av ti planlegger å bruke mindre penger på ferie i 2024. Resultatet er at flere tar ferie hjemme, færre reiser til utlandet og feriene er kortere. Nordmenn har blitt mer prisbevisste, konkluderer Reiseliv1.

Vil vekk fra heten

Naturbaserte reisemål fått et oppsving etter pandemien og folk ønsker aktiviteter i naturen. Klimaendringene har også endret folks ferievaner og heten i Sør-Europa har ført til økt interesse for reisemål som har et mer kjølig klima, samtidig som at valutaforskjellen gjør Norge mer attraktivt.

– Vi opplever en økning i trafikk på restauranten. Det virker som om gjetordet har gått på både flesk og duppe og selskapslokale. Snart endres menyen mot sesong og vi satser på lunsjtilbud i tillegg, forteller Hanna Kroken.

– Flisa Camping jobber med aktiviteter for barn og unge, sier Hanna Kroken. –  Målet er å ha faste aktiviteter under fellesferien. I tillegg har vi lekeplass og vannleker og utleie av SUP brett. På solskinnsdager og mandager skal kiosken på stranda være åpen. Der lages den autentiske Færderburgeren. 

Anleggsarbeidene  vil fortsette noen dager i uka fremover. – Man fyller opp feltet for å unngå flomskader

 

 

 

Powered by Labrador CMS