AKADEMIA OG NÆRINGSLIV: NHO med sine mange medlemsbedrifter er en viktig næringslivsaktør. Vi ved NTNU er veldig fornøyd med å ha NHO som samarbeidspartner, sier rektor ved NTNU Anne Borg.

Skal koble bedriftene tettere på akademia

Publisert

- NTNU opplever økende etterspørsel fra næringslivet etter kompetent personell, ny kunnskap og nye teknologier, inkludert innenfor digitalisering og anvendelse av kunstig intelligens, sier NTNU-rektor Anne Borg.  

Tirsdag signerte  Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) en ny, toårig  samarbeidsavtale.

Avtalen skal bidra til å koble bedriftene tettere på akademia og sikre relevans både i forskning og utdanning.

- Norge tar del i et internasjonalt omstillingskappløp. Vi må bli mer produktive, bærekraftige, løse klimautfordringer, sikre god kompetanse og inkludere flere. Dette krever kompetanse og kunnskap, fremholder administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid på organisasjonens hjemmeside. 

Anne Borg sier seg fornøyd med på nytt å ha fått NHO som samarbeidspartner: -  NHO med sine mange medlemsbedrifter er en viktig næringslivsaktør. Vi ved NTNU er veldig fornøyd med å ha NHO som samarbeidspartner.

Dette er andre gang NHO og NTNU signerer en samarbeidsavtale. Ambisjonen med tettere samarbeid er å få et godt samspill mellom bedrifter og NTNU, synliggjøre muligheter, engasjere flere bedrifter inn i forskningsprosjekter og få flere studenter inn i næringslivet både under og etter studiene gjennom fellesprosjekter, studentoppgaver og praksisperioder.

Et av samarbeidsområdene i avtalen er kunstig intelligens med vekt på livslang læring og arbeidslivsrelevans. Dette skal bidra til å koble større deler av næringslivet på den kunnskapen som utvikles og sørge for at den kunnskapen som utvikles er relevant for næringslivets behov.

Kilde: nho.no

Powered by Labrador CMS