UTVIDET SATSING: Sammen skal Vestre og Unikum sørge for at flere tiltaksmedarbeidere kommer tilbake i arbeid. Satsingen på reparasjon og vedlikehold er en viktig del av Vestres kjernevirksomhet i årene som kommer.

Får møblene til å leve lenger

Publisert

– Vi ser at bruks- og etterlivsfasene blir viktigere framover, sier Øyvind Bjørnstad, bærekraftansvarlig i Vestre. Nå har bedriften utvidet samarbeidet med arbeidsinkluderingsselskapet Unikum.

Unikum eies av Kirkens bymisjon og Oslo kommune. Siden samarbeidet med Vestre begynte i 2018, har vedlikholdsteamet oljet og reparert 887 Vestre-benker. I samme periode har håndverkerne fra Unikum montert 687 utemøbler fra Vestre i borettslag og skolegårder i Oslo og omegn. 

Utenfor arbeidslivet

 Vedlikeholdsteamet er et av mange tilbud Unikum har til mennesker som av ulike grunner er utenfor arbeidslivet, og som gjerne vil tilbake i jobb. Størrelsen på teamet varierer, men gruppen består til enhver tid av mellom sju og elleve nevenyttige tiltaksmedarbeidere. 

Nå skal partene videreutvikle samarbeidet . Den nye avtalen innebærer at reparasjonsarbeidet skal bli mer omfattende og selve teamet dobles i størrelse. Vedlikeholdsteamet er blant dem som er tettest på Vestres utemøbler, og erfaringene deres fra oppdrag rundt omkring i Oslo brukes i dag i utformingen av nye produkter. 

- Vedlikehold og reparasjoner er fremtiden

 Jan Koritzinsky, leder for vedlikeholdsteamet i Unikum AS, er glad for at samarbeidet med Vestre skal videreutvikles i årene som kommer. 

– Dette blir kjempespennende. Det er ingen tvil om at vedlikehold og reparasjon er fremtiden, så det føles bra å jobbe med dette sammen med Vestre, sier Koritzinsky i en pressemelding. 

Nyttige tilbakemeldinger fra teamet

Da Vestre startet samarbeidet med vedlikeholdsteamet i 2018, var målet todelt – Vestre ville sørge for at treverket i utemøblene deres holdt seg pent lenger, og samtidig hjelpe tiltaksmedarbeidere ut i jobb. Etter hvert som det vellykkede samarbeidet skred frem, ble det klart for Vestre at vedlikeholdsteamet også er en unik kilde til informasjon om hvordan slitasje og reparasjon påvirker produktene deres. Tilbakemeldinger fra vedlikeholdsteamet brukes i dag aktivt i selskapets produktutvikling. 

– Tilbakemeldingene fra vedlikeholdsteamet bidrar til at produktene våre blir enda bedre, sier  Øyvind Bjørnstad, bærekraftansvarlig i Vestre. – Målet med det utvidede samarbeidet er å kunne tilby en profesjonell pakke for installasjon, reparasjon og vedlikehold – også utenfor Oslo-regionen. Satsingen er en viktig del av Vestres arbeid for å gjøre den daglige driften enda mer bærekraftig og sirkulær.  Vi ser at bruks- og etterlivsfasene blir viktigere framover.

Kilde: Pressemelding

Powered by Labrador CMS