Statsministerens nyttårstale

– Vi har utsikter til en mer stabil økonomi for landet, for bedrifter og for hver og en av oss, sa statsminister Jonas Gahr Støre i sin nyttårstale.

Hyllet Mapei i Nord-Odal

Publisert Sist oppdatert

Visste du at betongproduksjon står for nesten ti prosent av industriens klimagassutslipp? sa Jonas Gahr Støre i Statsministerens tale 1. nyttårsdag.

– Nå vet vi at dette kan vi redusere, kanskje helt ned mot null, fortsatte han og takket Mapei i Nord-Odal som etablerer et forskningssenter for bærekraftig betongteknologi. 

– Innsatsen for å kutte utslipp og sikre overgangen fra fossil til fornybar energi skyter fart. Ikke bare på internasjonale møter. Men også i hjemmene våre, på universiteter, hos forskere og i bedrifter. Industribedriften Mapei, som jeg besøkte i fjor er et eksempel på det. Her handlet det om betong, et av verdens vanligste byggematerialer. Visste du at betongproduksjonen står for nesten ti prosent av industriens klimagassutslipp? Nå vet vi at dette kan vi redusere, kanskje helt ned mot null. Takket være ny grønn teknologi og dyktige folk på jobb i bedrifter som Mapei i Nord-Odal. 

Støre snakket om verdenssituasjonen, norsk økonomi, det grønne skiftet, mangfold og toleranse. 

– Vi har utsikter til en mer stabil økonomi for landet, for bedrifter og for hver og en av oss. Regjerningens mål er helt klart: – Folk skal få bedre råd. 

Powered by Labrador CMS